Speltips inför West Ham – Chelsea 6/3: Derby öppnar veckan – vi höjer nivån

Spelbloggare Publicerat: 6 mars 2017

Ny vecka, nya spelmöjligheter och direkt – ett hett Londonderby. West Ham tar emot Chelsea på London Stadium, varifrån vi inte alls köper hur oddssättarna tänker. Bud på skräll?

Chelsea vill inte tappa och stormar framåt mot den här serietiteln, vilket skulle bli den andra på de tre senaste försöken. Gapet ner till närmsta konkurrent är inför söndagens matcher på tio pinnar och det skulle därför någonting exceptionellt till för att tappa det, i synnerhet som flera av toppkonkurrenterna börjat svaja.

Och eftersom flera av konkurrenternas trupper är så pass mycket mer namnstarka, är det extra imponerande hur Chelsea fått ihop det; hur allt klickar. Defensiven, offensiven.

Annat är det med West Ham, som från flera håll och kanter var tippade att kunna utmana om Europaplatserna efter ett fint fjolår. Denna säsong öppnades dock på ett uselt sätt, så redan efter ett par månader var den chansen mer eller mindre helt grusad. Utvecklingskurvan pekar uppåt och nu är man placerade elva. Minimål att nå upp, och stanna, på den övre tabellhalvan?

Skrällbud!

Mot topp sex-klubbarna har West Ham ett mindre smickrande facit, men här ska de väl inte räknas ut helt och hållet?

Chelsea levererar, absolut, men är inte omöjliga att rucka på. I ett par matcher den senaste tiden har de visats rätt sårbara; exempelvis i 1-1-matchen borta mot Burnley eller 0-2-förlusten mot Tottenham. Det dröjde också innan Chelsea hamnade i förarsätet, till slut 3-1, senast när Swansea kom på besök.

Trots allt, det är en tuff bortamatch.

Exempelvis lämnade vi förtroendet i West Hams händer i form av ett dnb-spel när de möttes på just London Stadium i Ligacupen i oktober. 2-1 skrevs resultatet och 3,40-oddsaren prickade. Även förra årets identiska möte i serien slutade med en 2-1-vinst för West Ham.

West Ham har tenderat att falla ihop som ett korthus i de matcher som förlorats mot topp sex-klubbarna, och därför känns ett rent skrällspel bättre än plushandikappen. Lite – allt eller ingenting-känsla.

Michail Antonio är avstängd för West Ham och det är ett stort avbräck. Andy Carroll står som osäker, men rapporterna tyder på att han kan medverka. Det största, eventuella, avbräcket har dock Chelsea – på Eden Hazard. Hans betydelse för offensiven är enorm.

Gillar vad vi får betalt för hemmaspelen.

West Ham +0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid oavgjort – spelas till 4,75x hos Unibet.

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: West Ham +0 mål (asian handicap)
Odds: 4,75 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:00, måndag  6/3
TV:  viasatpremium logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: