Speltips inför West Ham – Everton 30/3: Given investering!

Spelbloggare Publicerat: 29 mars 2019

Hemma-/bortafaktorn är den stora skillnaden inför lördagens avslutande Premier League-match mellan West Ham United och Everton och den står som fundamentet för våra tankar och vårt speltips.

Annons:

Premier League har varit på is under det landslagsuppehåll som nu är till sin ända och helgen bjuder på en handfull spännande fajter i samband med att serien kliver in i dess avslutande fas. Insatserna och betydelsen ökar för varenda match, åtminstone för ett antal klubbar.

För båda parter handlar det om jakten på sjundeplatsen – en plats som skulle ta dem ut i Europakval. För närvarande är det Wolverhampton Wanderers som innehar den, vilka West Ham har två pinnhål och Everton ytterligare två. Tätt, öppet och hårt, som det varit i den kampen sedan månader tillbaka.

Såhär efter ett tvåveckorsuppehåll är det lite osäkert hur det står till med formen och före detta var det en hel del upp och ner från såväl West Ham som Everton, men de båda avslutade åtminstone med varsin vinst – West Ham med 4-3 över Huddersfield Town och Everton med en storskalp och 2-0-trea hemma över Chelsea.

Gällande Everton var det förstås en av årets främsta skalper, liksom en fantastisk prestation. Gylfi Sigurdsson med en balja, egen straffretur, och Richarlison med målet som spräckte matchnollan kort in i den andra halvleken.

Fördel för hemmastarka West Ham

Everton förtjänar all heder från 2-0-skalpen mot Chelsea, men det var alltså för två veckor sedan och desto sämre prestationer finns också färskt i minnet. Mycket upp och ner, vilket även är fallet för West Ham.

Hur ser då styrkeförhållandena lagen emellan ut? Fruktansvärt lika och det understryks också i tabellen, där West Ham är blott två pinnar före sina motståndare. De är båda huvudaspiranter på den där sjundeplatsen och den här matchen blir förstås av enorm betydelse.

Hemma-/bortafaktorn blir således ett sätt att kunna skilja parterna åt – och just idag känns den extra stor. West Ham har nämligen varit alldeles fantastiska inför hemmapubliken på London Stadium efter årsskiftet; har 5-2-0 i resultatraden där och då bland annat vunnit över Arsenal samt spelat lika mot Liverpool.

Gästernas bortafacit är en dystrare historia. Över hela seriespelet; fyra vinster, två kryss och åtta förluster och det är nästintill bara mot bottenmotstånd som treorna tickat in. Ni minns kanske också 2-3-förlusten när Championshiphuserande Millwall besöktes på klassiska The Den i FA-cupen också?

Dessutom håller West Hams skadesituation på att lättas upp. Indisponibla är Carlos Sánchez, Andriy Yarmolenko, Jack Wilshere, Andy Carroll samt Winston Reid. Everton har i deras tur flera orosmoln; Leighton Baines skadade och kvartetten bestående av Lucas Digne, André Gomes, Phil Jagielka och Yerry Mina.

West Ham spelas med försäkringen att få insatsen tillbaka vid oavgjort. Oddset är 1,87 och det hittas hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få 500 kronor omsättningsfri bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: West Ham draw no bet
Odds: 1,87 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 18:30, lördag 30/3
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.