Speltips inför West Ham – Tottenham 31/10: Derbydags i cupen

Spelbloggare Publicerat: 31 oktober 2018

Cupfotboll, åttondelsfinal och Londonderby – West Ham United mot Tottenham Hotspur. Det är en match som oddssättarna menar vara närmast helt fifty-fifty och det kan vi inte helt köpa, varpå valet av spel blir enkelt.

Annons:

London Stadium är platsen och det är rivalerna West Ham och Tottenham som ska slåss om en kvartsfinalplats i Ligacupen. Två klubbar av olika karaktärer och nivåer.

Vad som ställer till det lite för ”Spurs” är att de haft så knapp vila inför matchen, sedan det intensiva och hårda toppmötet med Manchester City i Premier League. En 0-1-förlust blev det och nu har man försvinnande kort tid på sig att återladda batterierna.

Före toppmötet senast tappade Tottenham för övrigt livsviktiga poäng i Champions League när holländska PSV besöktes. 2-2 betyder att uppförsbacken till slutspelet blir ännu brantare. Desperation?

West Ham har en radda problem och där sticker skadesituationen samt ojämnheten i prestationerna ut. Detta har inneburit att de inte är bättre placerade än på plats 13 i seriespelet och nu bara plockat ynka pinnen på de tre senaste matcherna, i vilka det blivit ett mål framåt. Helgens 1-1-kryss borta mot Leicester City var ett klart kliv framåt.

Faktum är att West Ham och Tottenham mötte varandra för en och en halv vecka sedan, även då på London Stadium och den matchen vann ”Spurs” med 1-0 efter mål signerat Erik Lamela.

Ganska klar fördel för Tottenham

Med kortare vila inför matchen och ett tätare spelschema till följd av Champions League är det uppenbart att Tottenham kan behöva städa om klart mer i startelvan. Kvalitet finns det dock fortfarande, inte minst eftersom Dele Alli samt Christian Eriksen startade på bänken mot City senast. Startspelare nu?

Och en faktor som måste bakas in i analysen är West Hams hemska skadelista. Minst nio och upp till tio spelare rapporteras missa matchen, däribland Marko Arnautovic, Jack Wilshere och Mark Noble. Inte vilka spelare som helst och främst är det offensiven som ser tunn ut. Lövtunn.

Går ut bra mycket jämnare på den fronten än man först hade kunnat tänka sig, med andra ord. Gillar därför Tottenhams chanser ännu mer.

Visst, formen är lite smådunkel i Tottenham. Desto värre ser det emellertid ut i West Ham. Hemma-/bortafaktorn till trots – ganska tydlig fördel bortalaget?

Tottenham spelas med försäkringen att få insatsen tillbaka vid oavgjort efter fulltid och det till 1,85 gånger pengarna hos William Hill.

Annons:
  Rygga spelet hos William Hill – Få 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Tottenham draw no bet
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill
Spelstopp: 20:45, onsdag 31/10
TV:  kanalnio logo
Stream:  eurosportplayer logo dplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.