Speltips inför Wigan – Manchester City 19/2: Störst, bäst och starkast

Spelbloggare Publicerat: 19 februari 2018

Det är inte mycket till snack om saken här, va? League One-klubben Wigan mot totalt dominanta liksom suveräna Manchester City i den femte rundan av FA-cupen. Storsiffror att vänta!

Nu drar det ihop sig även i FA-cupen, där Wigan Athletic eller Manchester City ska bli en del av de återstående åtta klubbarna i kvartsfinalerna.

Givna favoritskapet är förstås Manchester Citys. De dominerar engelsk fotboll och är en stark världspjäs, medan Wigan gått kraftgång under de senaste årens tid och numera huserar i League One, motsvarande tredjedivisionen. De har dock ena foten i Championship, ska nämnas.

FA-cupen har innehållit en del skrällar, som nästan alltid i de här rundorna. Exempelvis är Tottenham Hotspurs tvingade till omspel mot League One-jumbon Rochdale efter att ha släppt in 2-2 i de absoluta slutsekunderna. Att underskatta sina motståndare kan visas förödande.

Manchester City har chansen på inte färre än fyra titlar det här spelåret. FA-cupfinal väntar mot Arsenal i slutet av veckan, här i FA-cupen flyter de alltjämt, titeln i Premier League är i praktiken klar, liksom en plats i Champions Leagues kvartsfinal. Veckans bortamöte mot Basel vann de med förkrossande 4-0.

På truppfronten är situationen som sådan att City saknar Gabriel Jesus och Benjamin Mendy. Yaya Toure har därtill varit sjuk i veckan och om han inte är helt hundra, kommer han förstås inte riskeras. Saknas för Wigan gör Shaun MacDonald samt Craig Morgan.

Brutal klasskillnad

En fullt ordinarie startelva kommer vi sannolikt inte få se från Manchester Citys sida, med rotation på ett par positioner – men överdrivet mycket av den varan lär vi inte få se, när spelschemat är tacksamt och hanterligt. Bredden i truppen är dessutom fördelaktig för att kunna strida på flera fronter.

Det är ytterst sällan som City sviker, vilket det faktum att de fortfarande kan kamma hem alla titlar de fortfarande haft chansen till. Blodsmak i munnen! Här ska det skördas så mycket som möjligt.

Wigan har faktiskt skickat ut två Premier League-klubbar – AFC Bournemouth och West Ham – ur FA-cupen, men här höjs nivån avsevärt. Tror inte att de har mycket till chans här, mot ett stjärnspäckat motstånd uppumpat med självförtroende.

På de två senaste matcherna har Manchester City 9-1 i målskillnad, via en 5-1-kross av Leicester City och en 4-0-dito av Basel. Wigan tas av bara farten?

Spelet blir Manchester City -2,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid två mål – till finfina 1,77x hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Manchester City -2,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,77 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 21:00, måndag 19/2
TV:  eurosport logo
Stream:  eurosportplayer logo dplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: