Speltips inför Wolverhampton – Birmingham 24/2: Skrällvärde i derbyt

Spelbloggare Publicerat: 23 februari 2017

Derby är att se fram emot under fredagskvällen i Championship när Wolverhampton välkomnar Birmingham till Molineaux Stadium. Blir det en klassisk, tillknäppt derbyhistoria? Oavsett vad, har vi valt sida.

Fredagens höjdpunkt? Utan tvekan! Matchen visas också på TV3 Sport, Viaplay och Bet365 TV (1 000 kronor i välkomstbonus!).

För tabellens skull är det inte den mest intressanta av duster, men med allt runtom – det enorma intresset, publiken och rivaliteten! Ett klassiskt derby, utspelat från den undre tabellhalvan i Championship.

Wolverhampton har med två matcher färre spelade än de flesta konkurrenter närmast i tabellen, fem pinnar ner till det röda tabellområdet. Med den kvalitet som finns i truppen ska de inte heller riskera att trilla ner. Ska oerhört mycket till. Vad som oroar är; fyra raka förluster, inte ett enda mål framåt på de tre senaste.

Men bättre ser det inte ut för stackars Birmingham, som oväntat föll med hela 1-4 hemma mot QPR senast – den tredje förlusten i följd. Något bättre tabellposition har de dock än sina antagonister; är tre platser ovanför med fem poäng som skiljer dem åt.

Det rapporteras att Michal Zyro, Mike Williamson, Joemason och Jordan Gramham ställs åt sidan med skador för ”Wolves”. Gästernas skadelista pryds av Rhoys Wiggins, Clayton Donaldson, Michael Morrison, Jasques Maghoma.

Bud på skräll

Svårbedömd match, med formkurvorna och det faktum att det är ett derby att ta hänsyn till. En sak är undertecknad dock säker på; att Wolverhampton blivit för stora favoriter.

Fyra raka förluster och inte ett enda mål framåt på de tre senaste för ”Wolves” – hur kan de då stå i siffror under dubbelt betalt här? Nu må Birmingham vara i lika usel form, men den uteblivna målskörden oroar verkligen.

Inte minst kan de offensiva svårigheterna innebära problem eftersom det här väntas bli en tajt, klassisk derbymatch. Mer kamp än finspel. Intressant är att de två senaste identiska mötena slutat 0-0, vilket visar på det. Även de omvända har varit täta, med viss fördel för ”Wolves”.

Gästerna må ha det extremt tufft med exempelvis bara en vinst på de 14 senaste matcherna, men här menar undertecknad ändå att de ska ha mer än 50% chans att lösa minst en pinne från matchen, speciellt som derbyn spelar sina egna liv.

Birmingham +0,5 mål (asian handicap) – detsamma som dubbelchansen X2, fast med bättre odds – spelas till 2,03 x polletterna hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Birmingham +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 2,03 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, fredag 24/2
TV:  tv3sport logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo [unibett]

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: