Speltips inför Wolverhampton – Liverpool 7/1: Tydlig ståndpunkt i cupmötet

Spelbloggare Publicerat: 7 januari 2019

Motivationen är en faktor av stor betydelse när Wolverhampton Wanderers och Liverpool ska mäta krafterna i FA-cupens tredje runda. Här kan Premier League-serieledarna vara i fara, menar vi bestämt…

Annons:

Helgen har varit fullspäckad med FA-cupfotboll och den sista matchen före omspelen är alltså denna måndagsfajt mellan Wolverhampton och Liverpool – ett av de mest namnstarka mötena denna runda.

Upp som en sol, ned som en pannkaka. Det stormar om ”Wolves”, som blandar oerhört i deras prestationer från match till match – men uppenbart är det i alla fall att de hör hemma i Premier League och ska kunna stanna där under flera års tid.

För att sätta lite siffror på denna ojämnhet, är det bara att titta på de två senaste matcherna; först en spektakulär insats och 3-1-vinst när Tottenham Hotspur besöktes och nu senast en 0-2-förlust hemma mot Crystal Palace. Det kan med andra ord hända lite vad som helst när Wolverhampton är i farten.

Liverpool behöver ingen djupare introduktion, som ett av Europas stora utropstecken. Faktum är att de, i seriespelet, kommer från årets första förlust – med knappa 1-2 när de ställdes mot den främsta titelkonkurrenten i Manchester City. Förstaplatsen innehas alltjämt och till desamma skiljer fyra pinnhål.

Olika prioritet i cupen

Det är klart att Liverpool är att räkna som favoriter med tanke på den styrka som visas upp, men hur mycket krafter vill man investera i FA-cupen? Det kan diskuteras, nu mitt i rådande titelstrid och med Champions League-slutspelet som väntar om strax över en månad.

Högst på hyllan är FA-cupen onekligen inte. Det har tränaren Jürgen Klopp deklarerat och det kommer att roteras en del i startelvan. Hur mycket exakt återstår att se.

”Wolves” är fullt kapabla även mot de tuffaste motståndarna och har fällt krokben för flera av landets toppklubbar, som i mötet med Tottenham häromveckan. Dessutom har det slagits fast att cupen tas på största allvar, inte minst med tanke på situationen i Premier League – utan risk att trilla ur och mindre chans att utmana uppåt.

Kvällens värdskap har dessutom hela truppen intakt och kan ställa ut den bästa möjliga startelvan. Kan såklart städas om lite, men mest sannolikt inte i samma utsträckning som motståndarna.

Att den raka tvåan är nere och snuddar på dubbla insatsen köper vi inte. Skrällspelen tas således.

Av Fastbet får vi 1,95 gånger pengarna för Wolverhampton +0,5 mål (asian handicap) – ett spel som sitter vid en hemmavinst liksom kryss – är i klar överkant och det blir bestämt speltipset inför matchen.

Annons:
  Rygga spelet hos Fastbet – Spela utan konto!

Annons:

Speltips:

Speltips: Wolverhampton +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Fastbet
Spelstopp: 20:45, måndag 7/1
TV: 
Stream:  eurosportplayer logo dplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.