Speltips inför Wolverhampton – Manchester City 20/7: Premier League Asia Trophy

Simon Pålsson Publicerat: 17 juli 2019

Premier League Asia Trophy är framme vid final där Wolverhampton tar sig an Manchester City tidigt på lördagseftermiddagen den 20 juli.

Annons:

Det går att säga mycket om försäsongsturneringen Premier League Asia Trophy, men att anklaga den för att långlivad och segraden vore att ljuga. Efter två semifinaler är vi nu direkt framme vid final och bronsmatch. Svårare än så var det alltså inte att slänga ihop en försäsongsturnering för att locka tittare.

Det har blivit tydligt att lagen tar det här på lite olika allvar. Newcastle åkte exempelvis ner till Asien utan en huvudtränare på plats, men nu är Steve Bruce klar för klubben. Att han ska försöka slå ihop spillrorna av det lag som föll med hela 4-0 mot Wolverhampton känns inte som den roligaste starten på jobbet.

Wolverhampton imponerade hur som helst direkt i Premier League Asia Trophy genom att vinna med just 4-0 och det är ett bevis på att laget tar turneringen på allvar. Som bekant ska laget snart spela playoff till Europa League och behöver därmed toppa formen lite tidigare än övriga lag.

Manchester City då? Jo, trots manfall gjorde laget jobbet i sin semifinal mot West Ham och vann med bekväma 4-1. Det var ungefär vad vi väntade oss. Nu pekar väl en hel del på att laget fortsätter i samma offensiva anda i finalen.

En offensivt inriktad final

Precis som i semifinalen mot West Ham får Pep Guardiola klara sig utan några av sina allra bästa spelare, som av olika anledningar nu inte finns tillgängliga. Eller vad sägs om Sergio Aguero och Nicolas Otamendi, som båda är på semester? Eller Gabriel Jesus, Fernandinho och Ederson som har spelat Copa America med Brasilien? Eller Riyad Mahrez som snart spelar final i Afrikanska Mästerskapen? För övrigt är Benjamin Mendy skadad, Fabian Delph såld och Eliaquim Mangala inte tillgänglig på grund av en väntad flytt.

Förra säsongen var Wolverhampton alltså det stora utropstecknet inom engelsk fotboll och därmed är förväntningarna stora på laget även inför den här säsongen. Helder Costsa och Ivan Cavaleiro har dock lånats ut och finns inte med här. Det lag som klubben har med sig till Asien är också klart bättre relativt sett än flera av de andra lagen som varit med i den här turneringen. Därför bör de ha goda chanser att störa här.

Båda lagen visade fin offensiv form med fyra gjorda mål i sina respektive semifinaler. Nu blir väl svårighetsgraden ett snäpp värre, men känslan är ändå att offensiven hamnar i fokus. Det finns inget lag som behöver känna sig desperata eller ångestfyllda för en eventuell förlust här.

Därför känns båda lagen göra mål som ett klokt spel till 1,74 gånger såsen hos Unibet på förhand. Det finns nog med offensiv kraft för att räkna med lite avtryck från båda håll i den här finalmatchen.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,74 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  13:30, lördag 20/7
TV:   viasatpremium logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.