Speltips inför Wolverhampton – Manchester United 16/3: Tydligt skrällbud

Spelbloggare Publicerat: 14 mars 2019

Lördagens sista FA-cupkvartsfinal står Wolverhampton Wanderers och Manchester United för. Platsen är Molineux Stadium och därifrån presenterar Spelbloggare ett sylvasst speltips. Favorit att lita på eller en favorit i fara?

Annons:

Det handlar om kvartsfinaler i FA-cupen och från Molineux Stadium ska det på pappret namnstarkaste mötet utspelas – ett tokintressant Wolverhampton mot storklubben Manchester United.

”Wolves” projekt är den engelska klubbfotbollens kanske mest spännande under tränaren Nuno Espírito Santo. Klubben innehar platsen bakom dominanta topp sex och står med det med ena foten i nästa års Europaspel, men känner pressen underifrån av flera konkurrenter. Närmast är Watford, med en pinnes avstånd.

Skulle man kunna bibehålla den platsen, vore en FA-cupskalp vara att sätta pricken över i:et. Det satsas benhårt här – hittills har Liverpool, Shrewsbury Town samt Bristol City skickats ut – och ytterligare positiva besked är att tränarteamet har hela truppen till sitt förfogande.

Favoriter är ändock Manchester United nedplitade som. Under Ole Gunnar Solskjaer har klubben stärkt sina aktier enormt och den största smällkaramellen kom när PSG skickades ut ur Champions League-slutspelets första runda trots en 0-2-förlust hemma. 1-3 skrevs vinstsiffrorna, om än med bra mycket flyt, i Paris.

”Wolves” med toppchans

Fortsatt bra fotboll levereras från Manchester United och ser vi till förra veckans bortamöte mot Arsenal, en 0-2-torsk, hade det kunnat sluta på ett helt annat sätt. Skapades mycket, men udden i de avslutande momenten saknades. Detta toppat med ett par sämre individuella prestationer i det defensiva.

Vid flera tillfällen har Wolverhampton fällt krokben för storklubbarna under spelåret, som när Liverpool skickades ur cupspelet och i senast när man löste ett 1-1-kryss mot Chelsea – på bortaplan. På hemmaplan står formraden i 5-1-0. Fem vinster, ett kryss och noll förluster.

Vi känner oss inte alls lika säkra som oddssättarna på att Manchester United ska axla ett så pass betydande favoritskap som de presenteras med. Wolverhampton har alla chanser att nå semifinalen. Addera också på detta viss skillnad i det mentala – för ”Wolves” betyder FA-cupen klart mer än för Manchester United, vars huvudprioritet är Champions League-slutspelet samt att bli en del av Premier Leagues topp fyra.

Här saknar dessutom ”De röda djävlarna” en handfull betydelsefulla pjäser; Juan Mata, Jesse Lingard, Matteo Darmian, Antonio Valencia och Alexis Sánchez. Osäkert är det runt Phil Jones samt Ander Herrera.

Wolverhampton spelas med +0,5 mål (asian handicap) – detsamma som dubbelchansen 1X – till oddset 1,67 hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få 500 kr omsättningsfri bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Wolverhampton +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,65 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 20:55, lördag 16/3
TV:  kanalnio logo
Stream:  eurosportplayer logo dplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.