Speltips inför Zenit – Molde 23/8: Inget snack om saken…

Spelbloggare Publicerat: 23 augusti 2018

Norska Molde borde inte ha alltför mycket att sätta emot när de ställs mot ryska Zenit när en Europa League-gruppspelsplats hittas i potten. Ett favoritspel är på sin plats.

Annons:

Zenit var inblandade i EL-kvalets i särklass mest uppseendeväckande möte senast, i den tredje rundan. Bortamatchen mot vitryska Dinamo Minsk slutade i en 0-4-förlust – vad i helskotta hände där? – för att sedan vända hemma; vinna med 4-0 under ordinarie tid och sedermera 4-1 under de påföljande 30 minuterna. 8-1 över 120 minuter!

Snabbt hämtade Zenit andan och krossade Ural i den inhemska serien, som toppas med full pott efter fyra matcher. Som det verkar, trots den där bortamatchen: formen helt toppad. Ryssarna står rustade inför vad de hoppas bli spel i Europa League.

Här är favoritskapet betydande mot ett Molde som knappast ser ut som mycket för världen. Kvalet lockar dock en del för norrmännen, som senast krossade skotska Hibernian med tre mål mot noll över 180 minuter. Dessförinnan hade nordirländska Glenavon samt albanska Laci skickats ut med stil.

Att Molde kommit hit är inte bara ett styrkebesked för deras del, utan norsk fotboll i helhet. Jämför bara med de svenska klubbarna som spelat i Europa League och deras misslyckanden. Endast Malmö FF kan, efter att ha åkt ur Champions League-kvalet, nå turneringen.

Zenit i toppform

Vad Molde åstadkom mot framförallt Hibernian ska de hyllas för. 3-0 mot ett kompetent motstånd, i relativa mått mätt, kan inte viftas undan hur som helst. Lite av en skalp, även om man inte anseddes alls oävna i dubbelmötet på förhand.

Men ja, nu skruvas svårighetsgraden upp rejält. Zenit är på en helt annan nivå än vad de mött på såhär långt – och då förlorade Molde exempelvis bortamötet med Glenovan, från Nordirland.

Zenit åkte på pumpen borta mot Dinamo Minsk, en enorm sådan, men räddade upp hela situationen i returen och har visat upp fantastisk form på sistone. Vinst efter vinst och flera av dessa med klara siffror.

Klass och hemmaplan, det är en kombination som borde räcka för Zenit att fixa det här…

Zenit spelas med -1,5 mål (asian handicap) – spelet sitter om de vinner med minst två mål – till 1,90 x insatsen hos Redbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Redbet – Få 2 gratisspel á 100 kronor/styck!

Annons:

Speltips:

Speltips: Zenit -1,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Redbet
Spelstopp: 18:00, torsdag 23/8
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.