Speltips inför Zenit – RB Leipzig 15/3: Full fart framåt

Simon Pålsson Publicerat: 15 mars 2018

Det mesta talar för att lagen trycker gasen i botten när Zenit St Petersburg och RB Leipzig gör upp om en plats i Europa Leagues kvartsfinaler. Här kan det nog bli åka av.

Inte nog med att veckan har bjudit på spännande matcher i Champions League, det vankas också returmöten i Europa League. I flera europeiska hörn ska det nu avgöras vilka lag som tar sig vidare till kvartsfinalerna och behagligt nog finns många drakar kvar och leker.

Två stora lag som finns kvar i turneringen är Zenit St Petersburg och RB Leipzig, som om vi nu ska kategorisera klubben som stor får anses vara en med stor potential att växa i den moderna fotbollens Europa. Hur som helst går det i termer av underhållning att förvänta sig mycket av de här båda lagen.

Det första mötet spelades på tysk mark och slutade med 2-1-seger för hemmalaget efter en ganska intensiv match mellan två lag med sina primära styrkor i offensiven. Just den offensiva delen av spelet lär inte få en mindre betydande roll i returen, med tanke på att 2-1-resultatet gör att matchbilden oundvikligen kommer att bli öppen. RB Leipzig har inte förmågan att åka och stänga mötet i Ryssland, men hemmalaget har därmed kapaciteten att fullkomligt köra på inför sin hemmapublik.

Målspel hämtas

I den här matchen kommer Emanuel Mammana inte kunna spela för hemmalaget efter en tung knäskada i helgen. Däremot är Leandro Parendes tillbaka i spel efter att ha missat det första mötet i den här åttondelsfinalen. I övrigt är Alexander Anyukov och Denis Terentjev tveksamma till spel.

Marcel Halstenberg kommer inte till spel för RB Leipzig, vilket han inte gjort på ganska länge heller. Ademola Lookman får som bekant inte användas i det europeiska cupspelet. I övrigt har RB Leipzig bästa möjliga lag att tillgå. Positivt för tyskarna, alltså.

Vår känsla är att förutsättningarna inför matchen, då utifrån resultatet i det första mötet, är som upplagt för en målrik historia här också. Zenit St Petersburg måste framåt. RB Leipzig kan mycket snart behöva det, exempelvis om hemmalaget råkar pilla in 1-0.

Mål, mål, mål.

Över 2,5 mål spelas till 1,89 gånger krämen hos Unibet.

  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Över 2,5 mål
Odds:  1,89 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, torsdag 15/3
TV:   eurosporttva logo
Stream:   eurosportplayer logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: