Speltips inför Zorya – Östersund 14/9: Svenskhoppet premiärspelar

Spelbloggare Publicerat: 14 september 2017

Östersund tar picket och packet till Lviv i Ukraina, där Zorya väntar i Europa League-premiären. Svenskhoppet har imponerat stort under kvalet och vi blir inte förvånade om de kan streta emot på nytt.

Den här resan snackas inte bort, Östersunds. Klubben skapades 1996, klev upp i Allsvenskan förra året, vann årets Svenska Cupen och har kvalat till Europa League. Förutom det är man uppe och nosar på den allsvenska toppen och platserna till Europa.

Kvalet har varit en fenomenal resa. Den turkiska storklubben Galatasaray, lilla Fola Esch och namnstarka PAOK har skickats ut. De först- och sistnämnda – toppmotstånd, i Europa League-mått mätt. Hatten av, ÖFK!

Zorya är mer bekväma och erfarna av spel på den här nivån. Gruppspelet nåddes även den förra upplagan. Då blev det endast två pinnar på sex matcher, dock när Manchester United, Fenerbahce och Feyenoord stod för motstånden. Nära på mardrömslotter.

Vasyl Pryyma, som är en viktig försvarspjäs i Zorya, står som osäker inför matchen efter att ha klivit ut skadad i 1-3-förlusten mot Shakhtar Donetsk senast. Oerhört tufft om han ställs åt sidan.

Målas åt båda håll

Grundtankarna inför matchen; det blir jämnt – och kan bli öppet.

Östersund är inte att leka med, har de bevisat under kvalet. Givetvis kan de snabbt tas ner på jorden då de helt enkelt har minst kvalitéer av de medverkande i det här gruppspelet. Även om det skulle bli en förlust, borde målmöjligheterna vara hyfsade.

Formen är mycket fin för ÖFK, som nu även levererar i Allsvenskan. Ser vi på bortamatcherna i kvalspelet lyckades de väl med att såra motståndarna, utan att kunna stå emot defensivt; det blev mål åt båda håll i alla tre. Största klassen finns i de offensiva delarna; flera kreativa, kvicka och tekniska spelare.

Zorya vet om att en match som denna i princip måste vinnas för att chansen på slutspel ska leva. Det kanske inte sitter i deras DNA att helt tuta och köra, men framåtlutat lär det bli – och som ukrainarna presterat defensivt i flera matcher finns det anledning till oro. Tre insläppta mot Shakhtar Donetsk senast, exempelvis.

I fjolårets Europa League prickade BLGM-spelet i matcherna mot Fenerbahce och Feyenoord medan förlustsiffrorna skrevs 0-2 när ett betydligt bättre Manchester United kom på besök.

Addera att försvarspjäsen Pryyma riskerar att missa matchen för värdskapet.

2/1-1? Båda lagen gör mål spelas till 1,95 gånger fläsket hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp: 21:05, torsdag 14/9
TV:  kanalnio logo
Stream:  dplay logo eurosportplayer logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: