Speltips Inter – Atalanta 27/5: Toppmöte

Martin Efvergren Publicerat: 27 maj 2023

En hel del står på spel när det vankas lombardiskt derby mellan Inter och Atalanta i den 37:e omgången av Serie A. Matchen spelas lördag den 27 maj 2023 med avspark kl 20:45.

Inter – Atalanta

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Inter var nere för räkning men har rest sig på ett imponerande sätt. I onsdags kunde man kröna sin uppryckning med en titel då man besegrade Fiorentina med 2-1 i finalen av Coppa Italia som spelades i Rom. Stor matchvinnare blev en formstark Lautaro Martinez då han gjorde Inters båda mål.

Som bekant har man chans på ännu mer och större då man har en final i Champions League som grand final på hela säsongen att blicka fram emot. Innan dess har man emellertid två ligamatcher kvar att spela och här gäller det först och främst att säkra en CL-plats till nästa säsong.

Inför den här omgången ligger Inter på tredje plats. Avståndet ner till femman Atalanta är fem poäng, vilket gör att CL-hoppet lever för gästerna om de lyckas vinna det här lombardiska regionsderbyt.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fördel Inter

Atalanta fortsätter att utmana de större klubbarna och chansen att ta sig tillbaka bland de fyra bästa finns alltså. Med sex poäng kvar att spela om är man tre poäng efter fyran Milan samtidigt som Roma och Juventus jagar tätt underifrån.

Inför förra helgens hemmamöte mot Verona hade man dock förlorat och gått mållösa i två raka matcher. Först föll man med 2-0 hemma mot Juventus och därefter med 1-0 borta mot Salernitana. I söndags kunde man så bryta den trenden då man besegrade Verona med 3-1. Ungefär samtidigt kom beskedet om Juventus poängavdrag, vilket förbättrade Atalantas läge ytterligare.

Inter och Atalanta möttes senast i Coppa Italia i Milano i slutet av januari. Den gången gick hemmalaget segrande med 1-0. I höstens möte i ligan i Bergamo blev det desto målrikare då Inter vann den bataljen med 3-2.

Inter föll i sin senaste ligamatch borta mot Napoli, men det ska då sägas att Simone Inzaghi valde att rotera stora delar av startelvan. Den förlusten kom efter att man vunnit åtta raka matcher om vi räknar in cupmatcherna.

Att Inter spelade en cupfinal så sent som i onsdags talar inte till deras fördel, men det bör ändå inte påverka alltför mycket. De är nu inne i ett framgångs-stim där det mesta går deras väg och det gör att jag tror att man kommer gå segrande även i den här matchen. Mitt spel blir därför en rak etta, att Inter vinner till 1.86 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Inter vinner
Odds: 1.86
Bolag: Betinia
Spelstopp: 20:45, lördag 27 maj
TV: 
Stream:  cmoreplay logo