Speltips Inter – Benfica 19/4: Tillknäppt

Martin Efvergren Publicerat: 19 april 2023

Inter leder med 2-0 mot Benfica inför returen i kvartsfinalen av Champions League. Matchen spelas onsdag den 19 april 2023 med avspark kl 21:00 på Stadio Giuseppe Meazza.

Inter – Benfica

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Inters form är svag och just nu ligger man bara på en femte plats i Serie A. Om det inte vore för att man skaffat sig ett utmärkt läge att ta sig till semifinal i Champions League så hade Simone Inzaghi förmodligen fått lämna sin post som huvudtränare.

I lördags stod man för en plattmatch när man föll med 1-0 hemma mot Monza. Därmed har man bara tagit en poäng på sina fem senaste matcher i Serie A. Det ger att man är två poäng bakom AC Milan som innehar fjärdeplatsen.

Trots att väldigt lite stämmer för Inter i ligan så har man fortsatt att leverera i Champions League. I åttondelsfinalen slog man ut Porto med totalt 1-0 och förra veckan stod man för en ny solid insats på portugisisk mark då man besegrade Benfica med 2-0 i det första mötet av den här kvartsfinalen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ett riskminimerande Inter

Benfica har, till skillnad från Inter, på alla fronter genom hela säsongen. Man toppar Primeira Liga med fyra poäng ner till tvåan Porto och i Champions League har man, precis som förra säsongen, varit en frisk fläkt.

Ser vi till dagsformen är dock inte läget lika positivt. Man lyckades inte få hål på ett taktiskt smart spelande Inter förra veckan och i ligaspelet har man nu två raka förluster. I helgen föll man nämligen tungt borta mot Chaves efter att hemmalaget gjort matchens enda mål på tilläggstid. I omgången dessförinnan blev det även förlust i seriefinalen hemma mot Porto.

Frågan är nu om Roger Schmidts manskap kan studsa tillbaka och göra match av det här dubbelmötet. De kommer behöva satsa framåt och potentialen finns men man ställs mot ett Inter som verkar trivas mycket bättre i CL-kostymen än vad man gör i Serie A-diton.

Inter har inte släppt in ett enda på på de tre senaste CL-matcherna och jag räknar med att de främst kommer vara inriktade på att fortsätta hålla tätt bakåt. Det gör att jag finner anledning att tro att det inte kommer bli någon öppen matchbild. Mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål totalt till 1.90 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.90
Bolag: Betinia
Spelstopp: 21:00, onsdag 19 april
TV: 
Stream:  cmoreplay logo