Speltips Inter Miami – Columbus Crew 5/7: Formstarka gäster

Martin Efvergren Publicerat: 4 juli 2023

Jumbon Inter Miami gästas av den formstarka tabellfyran Columbus Crew i MLS Eastern Conference. Matchen spelas natten till onsdag den 5 juli 2023 med avspark kl 01:30, svensk tid.

Inter Miami – Columbus Crew

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Inter Miami med svenskbekantingarna Nicolas Stefanelli och Christopher McVey i truppen har en motig säsong bakom sig. Efter 19 spelade matcher har man skrapat ihop 16 poäng och ligger därmed, för tillfället, sist i MLS Eastern Conference. Man har då emellertid två matcher färre spelade än nästjumbon Toronto FC.

Den skrala utdelningen gjorde att Phil Neville fick lämna tränarpost och har nu ersatts av argentinaren Gerardo Martino. Inför den gångna helgens hemmamöte mot Austin hade Inter Miami en svit på hela sju raka förluster i ligaspelet. I ljuset av det var det ett framsteg att man då kunde ta en poäng i en match som slutade 1-1.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Målsnålare än förväntat

För Columbus Crew ser läget desto mer muntert ut. De kommer nu till det här mötet med fem segrar och ett kryss på de sex senaste matcherna. Det gör att man har klättrat upp till en fjärde plats i Eastern Conference med bra häng på lagen ovanför.

I helgen kunde man besegra New York RB hemma med 2-1 och i omgången dessförinnan slog man Nashville SC med 2-0, också det på hemmaplan. I den senaste bortamatchen fick man dock nöja sig med ett kryss mot New York City sedan hemmalaget kvitterat till 1-1 på tilläggstid.

Inter Miami och Columbus Crew möttes senast i Miami i slutet av april och det var då hemmalaget som gick segrande med 2-1. Vid den tidpunkten var Inter Miami inne i en bättre period då man vann tre raka ligamatcher, men därefter har det alltså pekat rakt ner i källaren.

När de nu möts igen är det oddsmässigt jämnt på förhand. Columbus Crew gäller som knappa favoriter till omkring 2.25 gånger insatsen.

Inter Miami hoppas kunna vända trenden under Gerardo Martinos ledning och insatsen senast har nog gett en liten boost. Framförallt såg det stabilare ut bakåt och att sätta försvarsspelet är den givna änden att börja i.

Spelbolagen lutar tydligt åt att det här kommer att bli en målrik tillställning, men jag ser ett bättre spelvärde i det motsatta. Columbus har visserligen gjort många mål, men på bortaplan har man inte varit lika starka. Samtidigt lär Inter Miami vara fokuserade på att minimera sina misstag och att få defensiven att sitta ihop. Mitt spel blir därför att det kommer göras under 3 mål (asian hcp) till 1.79 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt- Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 3 mål (asian hcp)
Odds: 1.79
Bolag: Expekt
Spelstopp: 01:30, onsdag 5 juli 2023
TV: 
Stream: