Speltips Inter – Monza 19/8: Klara favoriter

Martin Efvergren Publicerat: 19 augusti 2023

Inter gäller som klara favoriter då man tar emot Monza i premiären av Serie A 2023/24. Matchen spelas lördag den 19 augusti med avspark kl 20:45.

Inter – Monza

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Inter kommer från en, på många sätt, märklig säsong. När våren närmade sig var tränare Simone Inzaghi kraftigt ifrågasatt och säsongen såg inte ut gå deras väg överhuvudtaget. Då reste man sig plötsligt, började vinna och vinna, i både Serie A och Champions League och till slut bar det hela vägen till en final mot Manchester City samt en tredje plats i ligan.

Den starka sista delen av säsongen gör att Inter gäller som huvudfavorit hos de flesta bookmakers att vinna Serie A den här säsongen. Det är dock tveksamt om man går in i den här säsongen med en starkare trupp, men numera är det få lag i Italien som gör det. Under sommaren har Inter tappat, bland andra Brozovic, Onana, Skriniar, Gosens, Lukaku och Dzeko. Samtidigt har man värvat in ersättare i Sommer, Aurel Bisseck, Thuram, Asllani, Cuadrado och Arnautovic.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Många nya spelare

Raffele Palladino tog över AC Monza i september förra hösten och kunde leda laget till en fin elfte plats i Serie A förra säsongen.

Under sommaren har den Berlusconi-ägda klubben fortsatt sin satsning trots Silvios bortgång. Numera är det hans yngre bror Paolo som står som ägare och för att vara en italiensk klubb har det spenderats en del pengar. Petagna är nu en permanent övergång från Napoli och därtill har man, bland annat, värvat in Pessina från Atalanta, Pablo Mari från Arsenal samt Gagliardini och D´Ambrosio från Inter.

Monza kommer nu till den här Serie A-premiären med en förlust i Coppa Italia i ryggen. Man föll då något oväntat med 2-1 hemma mot Reggiana.

Inter och Monza möttes senast i Milano i april och där gästerna stod för en imponerande insats då man vann med 1-0. Det första mötet i Monza i januari slutade 2-2 sedan hemmalaget kvitterat på tilläggstid.

Inter lyckades alltså inte besegra Monza förra säsongen, men man gäller ändå som klara favoriter inför den här matchen. Ett rakt spel på hemmalaget ger omkring 1.38 gånger insatsen.

Vi har nu att göra med två klubbar som har förändrat en hel del i truppen under sommaren och det gör den här premiären extra oviss. Inter, som förväntas föra den här matchen, kan komma att lida mest i den bemärkelsen vilket talar till Monzas fördel. Mitt spel blir att båda lagen gör mål till 1.90 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet- Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 1.90
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 20:45, lördag 19 augusti 2023
TV: 
Stream:  Cmore