Speltips, Inter – Napoli 16/4: Kortspel från toppfajten

Spelbloggare Publicerat: 16 april 2016

San Siro är platsen – Inter ryker ihop med Napoli i en het toppfajt. Men hur het kommer den bli, rent fysiskt? Inte lika stor som oddssättarna vill tro, menar vi på Spelbloggare.se.

Var dessa tre pinnar hamnar kommer absolut lämna sitt avtryck på sluttabellen, toppstriden.

För andraplacerade Napoli måste det bli en vinst för att serieledande Juventus inte ska dra ifrån medan Inter vill sätta press på Roma om tredjeplatsen, och för det måste även de vinna. Krysset är med andra ord inte speciellt önskvärt för någondera av parterna.

Inters formstatus är lite oklar – de stod för en halvdan prestation senast, men det räckte ändå till tre pinnar borta mot nästjumbon Frosinone, vilket följde upp en oväntad hemmatorsk mot Torino. Toppad är formen i alla fall inte, men någon kris är det heller inte på tal om.

Februari månad var en ren och skär katastrof för Napoli, med utträde ur Europa League samt en del tapp även i Serie A. Därefter har formkurvan pekat spikrakt uppåt, med ett undantag – fyra av de fem senaste matcherna har vunnits, medan övrig förlorades mot Udinese.

Bara positiva besked på skadefronterna, men Napoli saknar deras främste målskytt, Gonzalo Higuaín, 30 baljor på 31 matcher, efter att han åkt på en tre matchers lång avstängning orsakat av ett raseriutbrott i den nämnda matchen mot Udinese.

Underspelet klipps

Givetvis blir matchen lite mer upphausad med tanke på att det är två toppkonkurrenter som möts, men å andra sidan så spelar de inte ens om samma platser i tabellen – kanske överdriver oddssättarna sannolikheten för att få se kort på San Siro?

Till att börja med – i tio av de 11 senaste matcherna har den utsatta kortlinan, 6,5 ostskivor, klivits under.

Inters hemmamatcher snittar 5,1 ostskivor och Napolis på bortaplan, 4,3. Och i huvuddomarens, Gianluca Rocchi, sex senaste dömda matcher har max sex stycken kastats upp ur fickan. Så statistiken, den talar i alla fall för underspelet.

I min bok är linan åtminstone ett heltal felsatt. Inte en liten miss från oddssättarna med andra ord – en stor sådan.

Under 6,5 kort, endast gula inräknade, spelas till 1,85 x smeten hos Betsafe.

Speltips:

Speltips: Under 6,5 gula kort
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsafe (UNIK: 1 500 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, lördag 16/4
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: