Speltips, Ipswich – Middlesbrough 4/12: Fel favorit nedplitad

Spelbloggare Publicerat: 3 december 2015

Championshiptvåan Middlesbrough välkomnas till Portman Road Stadium av Ipswich Town och därifrån anser vi att oddssättarna valt ut fel favorit.

Fantastisk toppfajt vi har att se fram emot. Boro parkerar på andraplatsen, vilken leder direkt till förstadivisionen, men är jagad häck i häl av konkurrenterna nedan. Ipswich är sjua med ett litet hopp upp till den absoluta toppen – ändå är man bara utanför playoffplatserna på sämre målskillnad än Birmingham.

Glappet mellan dessa två i tabellen är på åtta pinnar – om det ska vara så stort vid enbart hänsyn på kvalitén i trupperna ställer jag mig grovt tveksam till. Menar istället att det är två hyfsat jämnstarka konkurrenter som drabbar samman.

Få skador att ta hänsyn hos båda sidor…

Ipswich känns vassare

Varför Ipswich hamnat lite på efterkälken mot den absoluta toppen har med deras mardrömsperiod mellan augusti och oktober månad att göra. Man hade stora bekymmer att dra det längsta strået i jämna kamper och föll ihop helt i enstaka.

Nu har Mick McCarthy och hans manskap lyckats hämta andan och levererat resultat. Tre av de fyra matcherna har vunnits och man är utan förlust i sex raka. Goda besked och här finns en gyllene möjlighet att knapra in ytterligare på toppen.

Middlesbrough ska inte underskattas, men för dagen känns de inte jätteheta. Man förlorade med 0-2 hemma mot Everton i Ligacupen i tisdags och det tär förstås på moralen och självförtroendet hos spelarna – förhoppningarna inför matchen var stora.

Bortaspelet är inte heller Boros starkaste sida – tre av de fem senaste matcherna på resande fot har förlorats – och tre av de fyra plockade vinsterna kommit mot lag från den undre tabellhalvan, ofta sådana nära botten.

Ipswichs enda hemmaförlust i seriespelet kom mot den briljanta tabellettan Brighton, som ännu inte torskat en enda av de 18 inledande matcherna. En hel del kryss för Ipswich, men formen pekar uppåt och skärpan verkar framplockad; 12 mål har gjorts på de fyra senaste matcherna.

Att Ipswich ska vara favoriter, om än knappa, på förhand tvekar jag inte en sekund över. Oddssättarna tänker annorlunda och därför spelas värden med försäkringen att få insatsen tillbaka vid oavgjort till fina 2,02x hos Unibet.

Speltips:

Speltips: Ipswich draw no bet
Odds: 2,02 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, fredag 4/12
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Ipswich 2,88 williamhill logo
Oavgjort 3,30 unibet logo
Middlesbrough 2,70 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 2,20 expekt logo
Under 2,5 mål 1,75 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: