Speltips, Ipswich Town – Bristol City 30/12: Vi väljer sida!

Spelbloggare Publicerat: 29 december 2016

Slutspurten för 2016 är här och under fredagskvällen ställs nummer 16 mot nummer 17 i Championship – Ipswich Town och Bristol City. Oddssättarna har svårt att skilja lagen åt – vi tycker att skillnaden ska vara större än de antyder.

Fredagens hetaste match? Absolut inte. Viktigaste? Icke. Men spelvärde, det finns att hämta ut.

För ärlighetens skulle känns det som en rätt avslagen fajt såhär runt årsskiftet. Ipswich är placerade på sextonde-, Bristol City på sjuttondeplats – en poäng skiljer dem åt. I den bemärkelsen ett sexpoängsmöte, men å andra sidan är avstånden såväl uppåt till playoffområdet som till relegationszonen rätt stora. Närmare till det senare nämnda, men visst bör varken Ipswich eller Bristol City vara i riskzonen för att trilla ur Championship?

Ipswich ser ut att behöva städa om lite i truppen från 0-2-förlusten över Fulham. David McGoldrick är aktuell för comeback efter sin skadeperiod, medan bland andra Teddy Bishoy och Jonathan Williams rapporteras missa matchen. Dock merparten breddspelare out.

En del oklara besked runt Bristol City. Spelare som Gary O’Niel och Aaron Wilbraham är osäkra kort.

Ipswich får förtroendet

Borde inte Ipswichs favoritskap vara åtminstone lite större än oddssättarna vill få det till?

Det är trots allt två – precis som tabellen visar – hyfsat jämnstarka parter och Ipswich hittas ju faktiskt till och med ovanför Bristol City i tabellen.

Av pappret att tyda; snäppet bättre form för värden också. De förlorade förvisso med 0-2 mot ett starkt Fulham senast, men städade innan dess undan Wigan med 3-2 på bortaplan. Hemmastatistiken är 4-5-3 – fullt acceptabelt.

Bristol City har fatala problem på resande fot, var resultatraden står i 2-2-8, och det har bara blivit värre med tiden. Sex av de sju senaste bortafajterna har förlorats, medan övrig slutade oavgjort. Allt som allt, både hemma- och bortamatcherna inräknade, har det blivit fyra raka nederlag.

Framförallt med tanke på Bristols bortaform, kan vi inte annat än att lämna förtroendet i Ipswichs händer som oddsen är nedplitade.

Ipswich +0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid oavgjort – spelas till 1,85 x insatsen hos Bethard, som ni får 1 000 kronor i välkomstbonus hos!

Speltips:

Speltips: Ipswich +0 mål (asian handicap)
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, fredag 30/12
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: