Speltips, Irland – Bosnien 16/11: Desperata gäster – öppnar för mål

Spelbloggare Publicerat: 16 november 2015

Irland sitter i förarsätet inför returmatchen mot Bosnien i EM-playoffet efter 1-1 på bortaplan. Det mesta talar för mål – oddssättarna tänker annorlunda. Vi kliver in på en av de utsatta mållinorna!

Det var Bosnien som styrde och ställde i match nummer ett; hade det mesta av bollinnehavet, men chanserna var svårskapta, även om man ändock skapade mest. Irland stod för en välutförd bortamatch i ett dubbelmöte som detta – matchplanen var stenklar – och var faktiskt nära att lämna Bilino Polje Stadium som vinnare.

Robert Brady skickade in matchens första balja så sent som med åtta minuter kvar att spela, men den bosniske fanbäraren Edin Dzeko skulle kvittera tre minuter senare och det innebär att Bosnien ändå ska ses med okej chans att avancera vidare från playoffet – men på Aviva Stadium är Irland erkänt starka; förlorade inte en enda match i gruppspelet och vann bland annat över världsmästarna Tyskland med ett mål mot noll.

Marknaden för vilken sida som ska avancera vidare till det europeiska mästerskapet i Frankrike står just nu (21:20 15/11) i 1,62-2,50. Favoritskapet är alltså rätt klart – inför match nummer ett var Bosnien favoriter – och det får vi erkänna befogat. Svårt att finna värdesiffror där.

Överspelet synas

Värdesiffror – det tycker jag däremot det bjuds på åt annat håll: målmarknaden. Returmatcherna tenderar ofta att bli mer öppna och i sin tur målrika än de första. Nu har vi ett resultat som bäddar upp fint för detta.

Vid matchstart, resultatet 0-0, är det Irland som är vidare. Det innebär att Bosnien, på bortaplan, är de som till en början måste framåt och sätta ton, vilket sätter Irland i en drömsituation, där de kan komma att få fina, stora ytor att ställa om på.

Och det är inte så att värden planerat att ställa upp bussen.

– Bosnien har alla kvaliteter för att kunna göra mål. Om vi tror något annat inför mötet kommer vi få problem, sa Irlands förbundskapten Martin O’Neill på presskonferensen inför matchen.

Av det att tyda innebär det att man är fullt medvetna om att det med stor sannolikhet kommer krävas minst en balja, helst två i målprotokollet för att avancera vidare.

Möjligt att det spelet kommer öppnas upp allt mer desto längre matchen lider också. Spelarna har endast fått vila tre dagar mellan matcherna och det är inte alltför långsökt att tänka att orken ska tvina när klockan tickar upp mot 90 minuter.

Det kan väl vara ett eventuellt 1-1-resultat som kan innebära att tempot pressas ner, istället för uppåt.

Över 2,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid exakt två – spelas med glädje till 1,93 x insatsen hos Bet365.

Speltips:

Speltips: Över 2,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,93 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, måndag 16/11
TV:  kanalnio logo (TV-tablå)
Stream: 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Irland 2,55 betrally logo
Oavgjort 3,20 ladbrokes logo
Bosnien 3,30 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 2,56 redbet logo
Under 2,5 mål 1,55 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: