Speltips Island – Danmark 11/10: Fördel bortalaget

Martin Efvergren Publicerat: 11 oktober 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Island tog sig ett steg närmare en EM-biljett då man besegrade Rumänien i torsdags. Nu väntar ett Danmark som kunnat lägga mer fokus på den här matchen och som därtill är det bättre laget på pappret.

  Rygga vårt speltips hos casumo!
Annons. Nya kunder hos Casumo. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Erik Hamréns Island besegrade Rumänien med 2-1 i EM-kvalsemifinalen i torsdags. Därmed är man klara för en avgörande match om en EM-biljett då man ställs mot Ungern i november. Dessförinnan väntar dock ett antal Nations League-matcher och härnäst Danmark.

Till skillnad från Island kunde Danmark ladda upp med en mindre krävande träningsmatch mot Färöarna som man vann på hemmaplan med 4-0 i onsdags. Vid den senaste landslagssamlingen ställdes man mot de två favoriterna i den här Nations League-gruppen, England och Belgien.

I den första matchen föll man med 2-0 hemma mot Belgien och därefter klarade man 0-0 hemma mot England.

Poäng mot England borde nog även Island ha fått med sig då man föll med 1-0 efter ett straffmål i den 91:a minuten. Därtill var man en man mer från den 70:e minuten samt att man också brände en straff i matchens sista sekunder.

Desto längre ifrån poäng var man dock i bortamötet mot Belgien där man var chanslösa och föll med 5-1.

Gynnsamt läge för Danmark

Island fick kräma ur allt man hade för att vinna den viktiga kvalmatchen mot Rumänien medan Danmark har kunnat lägga mer fokus på den här matchen. Den faktorn gör att mycket talar till Danmarks fördel.

Det danska landslaget leds numera av Kasper Hjulmand som tidigare lett Nordsjälland till en hel del framgångar. Han tog över laget i augusti sedan Åge Hareide lämnat för Rosenborg.

Hjulmand förfogar över ett lag som ser väldigt starkt ut på pappret. Christian Eriksen är kanske inte riktigt på den nivå som han var på för två år sedan men runt honom är det många som har tagit kliv i rätt riktning.

I Erik Hamréns Island kretsar det mesta fortsatt kring de spelare som bar det här landslaget under Lars Lagerbäcks tid. Offensiven hänger till stor del på Gylfi Sigurdssons förmåga och mittlåset styrs fortfarande av firma Ragnar Sigurdsson och Kari Arnason.

De här lagen har inte mötts jättemånga gånger genom åren men Danmark vann senast 2016 och har totalt vunnit de fem senaste matcherna.

Island är alltid svårslagna på hemma på ön men förutsättningarna inför den här matchen talar ändå klart till danskarnas fördel. Erik Hamrén har en svår uppgift att lyckas få sina spelare att ladda om till det här mötet och därtill är Danmark ett bättre lag på nästan alla positioner.

Danmark har fortfarande en god chans att komma före England men då lär det krävas att man vinner den här matchen och det har man goda förutsättningar att lyckas med. Här spelar jag därför en rak tvåa till 1.72 gånger pengarna hos Casumo.

Annons:
  Rygga spelet hos Casumo – Få 300 kronor freebet!
Annons. Nya kunder hos Casumo. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Finland vinner
Odds: 1,72
Bolag: Casumo
Spelstopp: 20:45, söndag 11 oktober 2020
TV: 
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: