Speltips Island – Slovakien 17/6: Jämna förutsättningar

Martin Efvergren Publicerat: 17 juni 2023

Viktiga poäng står på spel när Island tar emot Slovakien i lördagens omgång av EM-kvalet. Matchen spelas den 17 juni 2023 med avspark kl 20:45.

Island – Slovakien

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Island, Slovakien och Bosnien-Hercegovina ser på förhand ut att få tampas om andraplatsen i EM-kvalets grupp J. I gruppen finns även storfavoriten Portugal samt underdogsen Luxemburg och Liechtenstein.

Island, som inte lyckats kvala till något av de senaste mästerskapen, fick en tuff start på EM-kvalet då man föll med 3-0 borta mot Bosnien-Hercegovina i premiären i slutet av mars. Därefter kunde man emellertid bättra på sin målskillnad ganska rejält då man körde över Liechtenstein med hela 7-0 på bortaplan.

Det isländska fotbollslandslaget har inte rönt några större framgångar de senaste åren. I det senaste VM-kvalet blev man inte bättre än näst sist i gruppen där man hade nationer som Armenien, Rumänien och Nordmakedonien före sig i sluttabellen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

En svår bortamatch

Slovakien kunde ta sig till EM senast det begav sig. Man föll då, bland annat, mot Sverige i gruppspelet och tog sig därmed inte vidare. Sedan det lyckade EM-kvalet har det dock gått tyngre. I VM-kvalet slutade man trea i sin grupp efter Kroatien och Ryssland och i det senaste Nations League stod man för en rad svagare insatser i C-divisionen.

Det här kvalet med EM i Tyskland 2024 som mål inledde heller inget vidare för Slovakien som sedan snart ett år tillbaka leds av italienaren Francesco Calzona. I premiärmatchen lyckades man inte få hål på Luxemburg hemma där det slutade mållöst. Därefter kunde man sedan studsa tillbaka och ta en viktig 2-0-seger hemma mot Bosnien-Hercegovina.

Vi har nu att göra med två landslag som är lite på dekis och vars trupper inte direkt väller av spelare som verkar på den högsta nivån. Förutsättningarna är också väldigt jämna om vi ser till oddssättningen. Hos spelbolagen är det nästan helt jämnt med knapp fördel Slovakien.

Mycket talar för att det här kommer att bli en jämn och tät tillställning. Hemmaplansfördelen som Island har gör ändå att jag tycker att spelvärdet är bäst åt det hållet. Islands landslag är inte vad det var för fem – tio år sedan, men det är alltjämt en svårspelad bortamatch för de flesta landslagen.

I höstas föll Slovakien mot länder som Azerbaijan och Kazakstan och i Nations League och jag tror inte att man kommer åka från Island med samtliga poäng. Mitt spel blir 1X samt att det görs under 3.5 mål totalt till 1.78 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: 1X & under 3.5 mål
Odds: 1.78
Bolag: Expekt
Spelstopp: 20:45, lördag 17 juni 2023
TV: 
Stream:  viaplay logo