Speltips Israel – England 5/7: Favoriten håller

Martin Efvergren Publicerat: 4 juli 2023

Israel och England gör upp i semifinalen av U21-EM 2023. Matchen spelas onsdag den 5 juli med avspark kl 18:00.

Israel – England

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Israel är detta U21-EM:s stora överraskning då man tagit sig hela vägen fram till den här semifinalen. Framförallt är det ett starkt kollektiv med ett välorganiserat försvarsspel som är nyckeln till framgången.

Israel och England har redan mötts en gång i turneringen då man tillhörde samma grupp tillsammans med Tjeckien och Tyskland. För Israels dels väntade de sistnämnda i premiärmatchen. Där lyckades man, trots en utvisning i slutet av första halvlek, få med sig 1-1.

Därefter fick man det tuffare då man föll med 2-0 mot ett väldigt bra England. I den sista matchen säkrade man sedan avancemang i och med 1-0-segern mot Tjeckien. I kvartsfinalen ställdes israelerna så mot värdnationen Georgien där man till slut kunde gå vidare efter straffavgörande sedan matchen förblivit mållös.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

England har imponerat

I gruppspelet var England dominanta i samtliga tre matcher som alla vanns med 2-0. Förbundskapten Lee Carsley har verkligen satt ett starkt grundspel med fokus på stort bollinnehav och kombinationsspel.

Inget lag i detta U21-EM såg lika kompletta och starka ut som England i gruppspelet och i kvartsfinalen inledde man på samma inslagna väg i mötet mot Portugal. I den första halvleken var man det bättre laget och ledde rättvist med 1-0 i halvtid. Men i den andra halvleken blev man mer tveksamma i sina aktioner och portugiserna kunde ta över. Trots det lyckades England freda sig och vinna med 1-0.

England har ännu inte släppt in något mål i den här turneringen och Israel var inte speciellt nära att störa dem senast. När lagen nu möts igen i semifinal gäller England som klara favoriter till ett odds omkring 1.40.

Jag räknar med att det kommer bli en matchbild som domineras av England där Israel kommer att vara låga och kompakta i sitt försvarsspel. Det kommer att bli en utmaning för England att luckra upp Israels solida defensiv, men de bör ha goda förutsättningar att lyckas.

England har visat prov på stor spelskicklighet, fantasi och rörlighet i sitt spel och det gör att jag tror att man, förr eller senare, kommer att luckra upp Israels försvar. Mitt spel blir att England vinner och att det görs under 3.5 mål totalt till 1.91 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt- Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: England & under 3.5 mål
Odds: 1.91
Bolag: Expekt
Spelstopp: 18:00, onsdag 5 juli 2023
TV: 
Stream:  svtplay logo