Speltips Israel – Kosovo 25/3: Målglatt hemmalag

Martin Efvergren Publicerat: 24 mars 2023

Viktiga poäng står på spel när Israel tar emot Kosovo i den första omgången av EM-kvalet. Matchen spelas lördagen den 25 mars 2023 med avspark kl 18:00.

Israel – Kosovo

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Israel och Kosovo går in i en grupp i EM-kvalet som på förhand ser ut att kunna bli jämn. Schweiz är relativt klara favoriter, men bakom dem är det öppet mellan just Israel och Kosovo samt även Rumänien. Därutöver finns även Belarus och Andorra i denna grupp I. Det är med andra ord viktiga poäng som står på spel direkt i den här matchen.

Israel kommer från ett VM-kval där man blandade och gav en hel del. I sina bästa stunder stod man för en frejdigt offensiv fotboll, men man föll till slut på en alltför ihålig defensiv. Det blev till slut en tredje plats i gruppen efter Skottland och Danmark.

Under hösten gick man sedan ett par jämna matcher mot Island och Albanien i Nations League. Israel förblev då obesegrade över fyra matcher och vann därmed denna trelagsgrupp.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Offensiv spets

Kosovo hade det tuffare i sin VM-kvalgrupp där man, bland annat, ställdes mot Sverige. Man lyckades endast skrapa ihop fem poäng, vilket innebar att man slutade sist i gruppen efter Georgien.

I höstens Nations League gick det emellertid bättre för fransmannen Alain Giresse landslag. Man besegrade då Cypern i två matcher samt Nordirland hemma. Det gav till slut en andra plats i gruppen efter Grekland.

Israel gäller nu som favoriter inför det här mötet då ett rakt spel på hemmalaget ger omkring 1.95 gånger insatsen.

Vi har att göra med två mindre meriterade fotbollsnationer som båda förfogar över en hel del individuell kvalitet, framförallt i offensiven. Israels ytter Manor Salomon har gått urstarkt i Fulham de senaste månaderna och i Kosovo finns, bland andra, en Vedat Muriqi som gjort tio mål för Mallorca i La Liga den här säsongen.

Israel är ett av världens målgladaste landslag. I VM-kvalet hade man en målskillnad på 23-21 över tio matcher och jag finner anledning att tro att även den här matchen kommer att bjuda på ett par baljor. Mitt spel blir att det kommer göras över 2.5 mål totalt till fina 2.10 gånger insatsen hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål
Odds: 2.10
Bolag: Betinia
Spelstopp: 18:00, lördag 25 mars
TV: 
Stream:  viaplay logo