Speltips Israel – Tjeckien 28/6: Tät tillställning

Martin Efvergren Publicerat: 27 juni 2023

Israel och Tjeckien gör upp i den sista omgången av gruppspelet i U21-EM 2023. Matchen spelas onsdag den 28 juni med avspark kl 18:00 i Kutaisi, Georgien.

Israel – Tjeckien

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Med en gruppspelsmatch kvar att spela är det öppet i kampen om andraplatsen i grupp C i U21-EM. England står på full pott och är redan klara gruppvinnare medan Tjeckien, Israel och Tyskland gör upp om andraplatsen. Tjeckien har bäst utgångsläge då man står på tre poäng medan Israel och Tyskland bara har tagit en poäng var.

Israel kunde inte rå på ett starkt England i måndag då man föll med 2-0. Trots att engelsmännen hade ett stort spelövertag kunde Israel ändå hålla ihop det relativt väl.

Det gjorde man, minst sagt, även i premiärmatchen mot Tyskland förra veckan. Och det trots att man Eden Karzev åkte på sitt andra gula i slutsekunderna av den första halvleken. Då var ställningen 1-1 och det stod sig sedan matchen igenom.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tjeckien tar inga risker

För Tjeckiens del gäller nu att kryss räcker för att man ska knipa andraplatsen i gruppen. Detta då man har fördel gentemot Tyskland vad gäller inbördes möten. För Israels del gäller att man måste vinna och om Tyskland samtidigt besegrar England så är det målskillnad som avgör vilka av de två lagen som går vidare.

Inte heller Tjeckien kunde rå på England i premiären och precis som Israel så föll man med 2-0 efter att ha varit spelmässigt underlägsna. I måndags hade man dock desto mer att sätta emot i mötet mot Tyskland. Vid ställningen 1-1 i slutminuterna blev Martin Vitik matchhjälte då han satte avgörande 2-1 för sitt Tjeckien.

Oddsmässigt är det nu jämna förutsättningar inför den här matchen. Tjeckien gäller som knappa favoriter till omkring 2.50 gånger insatsen.

Israel har framförallt övertygat vad gäller deras defensiva organisation. Trots att man var en man mindre en hel halvlek mot Tyskland så kunde man hålla nollan. Nu måste de gå för segern i den här matchen, men jag tror inte att man kommer satsa allt framåt från start.

Tjeckien är på pappret det något bättre laget och kan alltså spela för ett kryss. De lär således inte toksatsa framåt då de helst kommer vilja ha en kontrollerad matchbild. Detta gör att jag tror att det här, åtminstone fram till slutkvarten, kommer att bli en relativt låst tillställning. Mitt spel blir därför att det kommer göras under 2.5 mål totalt till 1.82 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.82
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 18:00, onsdag 28 juni 2023
TV: 
Stream: