Speltips Italien – Bosnien 4/9: Klasskillnad till slut

Rasim Reiz Publicerat: 1 september 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

UEFA Nations League mellan Bosnien och Italien spelas fredagskvällen den 4 september 2020, och det vore konstigt att inte ha höga förväntningar.

  Rygga vårt speltips hos bet365!
Annons. Nya kunder hos Bet365. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det känns som det var evigheter sedan landslagsuttagning och tävlingslandskamper på schemat, rättare sagt 2019, men nu är det dags, det är dags för Nations League och varje match kommer vara viktig då det inte många landslagssamlingar innan EM-slutspelet nästa sommar för Italien och Bosnien som ska kvala mot Nordirland senare i höst i Play-off mästerskap om en plats till EM-slutspelet.

Bosnien som ligger i Liga A tillsammans med Polen, Holland, och Italien kommer få en hel del tuffa matcher. Först ut är Italien på bortaplan, där man saknar sin absolut viktigaste spelare i Miralem Pjanic som har testat positivt för Covid-19 och befinner sig i karantän. Annars är det en erfaren startelva som Bosnien kommer ställa upp med där vi ser Edin Dzeko med kaptensbindeln och den klart lysande stjärnan men även Begovic i målet samt Besic, Edin Visca på mittfälttet med mycket rutin, och det är det den här matchen kommer handla om för gästerna. Att sätta rutiner i försvarsspelet framförallt.

På förhand är det här en väldigt tuff match för Bosnien, på bortaplan som har haft en hel del kaotiska månader i förbundet med ny förbundskapten som ska få ordning på det här bygget inför matchen mot Nordirland.

Bosnien får det tufft

Italien som bara flyger fram genom landslagsfotbollen, som inte har förlorat en match sedan 2018 och en ny ”generation” spelare som Roberto Mancini förfågar över ser onekligen sppännande ut. Zaniolo, Tonali, Chiesa, Barella är alla framtida världstjärnor i detta landslag. Mancini kommer inte spara på krutet när Bosnien kommer på besök från andra sidan Adriatiska havet.

Inför matchen så är nog många spelare formmässigt långt ifrån toppnivån. Uppehåll i ligorna, länge sedan man ens spelade ihop i landslaget vilket gör att vi får vända sig till förutsättningarna inför matchen. Kvalitén i Italien är flera nivåer högre än Bosnien, hemmaplan är idag kanske inte den största fördelen med tanke på att matchen spelas inför tomma läktare.

Hur jag vrider och vänder på det här så kan jag inte se hur Bosnien ska kunna hota ett Italien som verkligen är på gång med en otrolig bredd i truppen.
Jag tror Italien kommer föra matchen från början, och slutsiffrorna kommer nog skrivas med ett par måls marginal som i senaste mötet där man vann med komfortabla 3-0.

Därför rekar jag Italien -1,5 till 2,05 gånger såsen hos bet365.

Annons:
  Rygga spelet hos Bet365 – Få upp till 1 250 kr bonus!
Annons. Nya kunder hos Bet365. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Italien -1,5
Odds:  2,05
Bolag:  Bet365
Spelstopp: 20:45, fredag 4 september 2020
TV:  cmoreplay logo
Stream:  cmoreplay logo