Speltips Italien – Malta 14/10: Storfavoriter

Martin Efvergren Publicerat: 14 oktober 2023

En måstematch väntar Italien då man gästas av Malta i kvalet till EM 2024 i Tyskland. Matchen spelas lördag den 14 oktober 2023 med avspark kl 20:45 i Bari.

Italien – Malta

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Inför den här landslagssamlingen har Italien en match mindre spelad än de övriga lagen i grupp C. Precis som Ukraina och Nordmakedonien står man på sju poäng. Toppar gruppen gör England som tagit tretton poäng medan Malta är sist med noll inspelade poäng.

Roberto Mancinis Italien fick en tuff start på EM-kvalet då man föll i premiären hemma mot England. Sedan dess har Mancini lämnat posten som förbundskapten och in i hetluften inför den förra samlingen kastades efterträdaren Luciano Spalletti.

Han fick dock ingen succéstart då man spelade 1-1 borta mot Nordmakedonien i hans första match på posten. Därefter kunde man sedan ta en viktig 2-1-seger hemma mot Ukraina, vilket gör att Italien kan koppla greppet om andraplatsen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Inget skrälläge

Malta har, som väntat, haft svårt att hävda sig i den här gruppen. Efter fem spelade matcher står man på noll poäng och 1-11 i målskillnad.

Det enda målet så här långt gjorde man i 2-1-förlusten borta mot Nordmakedonien i premiären. Därefter blev det förlust med 2-0 hemma mot Italien samt med 4-0 hemma mot England. Nu kommer man senast från en landslagssamling där man slog Gibraltar med 1-0 i en träningsmatch samt föll med 2-0 mot Nordmakedonien i EM-kvalet.

Malta har inte gjort sig så här långt, men nu väntar en uppgift där poängchanserna är minimala. Hos spelbolagen gäller Italien som favoriter till ett odds omkring 1.03.

Spalletti gör nu sin andra landslagssamling och det bör innebära viss utveckling sedan senast. Efter den här matchen väntar England på bortaplan och det är förstås den stora höjdpunkten på den här samlingen. Jag tror dock inte att det kommer att hindra dem från att komma med rätt fokus till den här matchen. I truppen finns ett antal spelare som vill bevisa att de ska ha en startplats i Spallettis lagbygge och det tror jag kan bidra till att man tar en klar seger här. Mitt spel blir därför Italien -3 (asian handicap) till 1.75 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Italien -3 (asian hcp)
Odds: 1.75
Bolag: Betinia
Spelstopp: 20:45, lördag 14 oktober 2023
TV: 
Stream:  viaplay logo