Speltips Italien – Norge 28/6: Klara favoriter

Martin Efvergren Publicerat: 27 juni 2023

Italien är klara favoriter inför mötet mot Norge i den sista omgången av gruppspelet i U21-EM 2023. Matchen spelas onsdag den 28 juni med avspark kl 20:45 i Cluj, Rumänien.

Italien – Norge

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Norge har visat att man förtjänar sin plats i detta U21-EM, men resultaten har inte gått deras väg. Poängmässigt har man kammat noll och därmed har man ingen chans till avancemang inför den sista omgången av gruppspelet. Istället är det Frankrike, Schweiz och Italien som gör upp om de två kvartsfinalplatserna. Frankrike står på sex poäng medan de övriga två har tagit tre poäng.

För Italiens del gäller att man kan gå vidare på kryss i den här matchen om Frankrike samtidigt slår Schweiz.

Italien har ett starkt lag på pappret och i den första halvleken mot Schweiz i söndags visade man sin klass. Då gick man ifrån till 3-0, men i den andra halvleken höll man på att schabbla bort segern. Schweiz hämtade in till 3-2, men närmre än så kom man inte.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Taktiskt rävspel

Norge har ett lag med flera intressanta spelare, inte minst yttern Oscar Bobb som tillhör Manchester City. Han visade framfötterna direkt i premiären mot Schweiz där Norge var det vassare laget i den första halvleken. Schweiz kunde dock vända och vinna matchen med 2-1.

Mot Frankrike stod Norge på nytt för en ganska bra insats som inte räckte till poäng. Den här gången föll man med 1-0 och därmed är man nu avsågade inför den här sista matchen mot Italien.

Italien, som föll med 2-1 i sitt möte mot Frankrike, gäller nu som klara favoriter inför den här matchen. Ett rakt spel på att italienarna vinner ger endast omkring 1.65 gånger insatsen.

Även om Norge inte har något avancemang att spela om så tror jag att man kommer göra en helhjärtad satsning här. De vill säkerligen inte åka härifrån poänglösa och kapaciteten finns. Samtidigt påverkas den här matchen av hur det går i den andra matchen mellan Frankrike och Schweiz. Skulle de förstnämnda koppla greppet där behöver Italien inte gå framåt för att till varje pris vinna den här matchen.

Då jag lutar åt att Frankrike kommer att göra vad som krävs mot Schweiz finner jag anledning att tro på en mer tillknäppt tillställning i den här matchen. Taktiskt rävspel är en erkänd italiensk paradgren och de lär hålla koll på hur det går i parallellmatchen. Mitt spel blir därför att det kommer göras under 3 mål (asian hcp) till 1.68 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 3 mål (asian)
Odds: 1.68
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 20:45, onsdag 28 juni 2023
TV: 
Stream:  svtplay logo