Speltips Italien – Sverige 26/9: Nations League

Martin Efvergren Publicerat: 26 september 2023

Italien tar emot Sverige i den andra omgången av damernas gruppspel i Nations League. Matchen spelas tisdag den 26 september 2023 med avspark kl 17:45 i Castel di Sangro.

Italien – Sverige

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Sverige fick ingen bra start på Nations League då man föll mot Spanien i premiäromgången i fredags. En bra start fick dock Italien som slog Schweiz på bortaplan samma kväll. Förutsättningar är emellertid att endast gruppettan går vidare till slutspelet.

Italien gjorde ingen succé i sommarens VM där man tillhörde Sveriges grupp tillsammans med Sydafrika och Argentina. Man vann visserligen den första matchen mot de sistnämnda, men därefter blev det förluster mot både Sverige och Sydafrika.

Sedan dess har en ny förbundskapten i Andrea Soncin tillträtt och hon fick en perfekt start på jobbet då damfotbollens första Nations League inleddes. I en jämn tillställning borta mot Schweiz lyckades man få med sig alla tre poäng efter att Arianna Caruso gjort matchens enda mål i mitten av den andra halvleken.

Läs vår guide om hur enkelt du kan hämta marknadens bästa oddsbonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fördel Sverige

Det blev ingen vanlig uppladdning inför Sveriges match mot Spanien i fredags. Länge var det osäkert om Spanien ens skulle komma till spel på grund av en eventuell spelarbojkott. Men match blev det till slut och det började bra för Sveriges del då man tog ledningen efter dryga tjugo minuter. Successivt tog dock Spanien över alltmer och, även om straffen de tilldelas i matchens slutsekunder är ytterst tveksam, så var det en fullt rättvis spansk 3-2-seger.

Peter Gerhardsson kunde formera en startelva som, bortsett från skadade Fridolina Rolfö, var densamma som tog Sverige till ett VM-brons. Då hade man inga problem att besegra Italien i gruppspelet då man vann med hela 5-0. Amanda Ilestedt nickade in två bollar den gången och fasta situationer lär bli en nyckelfaktor för Sverige även i den här matchen.

Italien har nu hemmaplansfördel, men med tanke på hur det såg ut när de här lagen möttes för bara två månader sedan tycker jag att Sverige bör ha goda chanser att vinna. Det lär nog bli en jämnare match den här gången då Italien kommer med lite nya idéer och en seger i ryggen, men precis som senast så kommer de få det tufft att stå emot ett fysiskt starkare Sverige. Mitt speltips blir därför en rak tvåa, att Sverige vinner till 2.25 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Sverige vinner
Odds: 2.25
Bolag: Expekt
Spelstopp: 17:45, tisdag 26 september 2023
TV: 
Stream:  svtplay logo