Speltips Italien – Ukraina 12/9: Tillknäppt

Martin Efvergren Publicerat: 12 september 2023

Viktiga poäng står på spel när Italien tar emot Ukraina i kvalet till EM 2024. Matchen spelas tisdag den 12 september 2023 med avspark kl 20:45 på San Siro.

Italien – Ukraina

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

I EM-kvalets grupp C är det England som toppar den något haltande tabellen. De står på 13 poäng efter fem spelade matcher och på andra plats ligger Ukraina med sina sju poäng på fyra matcher. Italien är tre poäng efter Ukraina, men har då bara spelat tre matcher.

Italien inledde EM-kvalet under Roberto Mancinis ledning och det hela började med en tung 2-1-förlust hemma mot England. Därefter kunde man sedan vinna med 2-0 borta mot Malta.

Sedan dess har nu Mancini lämnat och efterträtts av Luciano Spalletti som kastades rakt in i hetluften då man ställdes mot Nordmakedonien på bortaplan i lördags. På en svårspelad plan kunde man då styra matchen och man såg länge ut att gå mot en 1-0-seger. I slutskedet kunde dock hemmalaget kvittera efter en frispark.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ett svårslaget Ukraina

Ukraina inledde EM-kvalet, precis som Italien, med en förlust mot England. Därefter har man sedan fått resultaten med sig i de tre efterföljande matcherna.

Vid den senaste landslagssamlingen i juni kunde Ukraina vinna med uddamålet mot både Nordmakedonien på bortaplan samt hemma mot Malta. I lördags väntade så ett nytt möte mot England och det blev en match där man mestadels fick ägna sig åt försvarsspel. Trots det lyckades man ändå få med sig ett kryss då matchen, som spelades i Wroclaw, slutade 1-1.

I och med att Ukraina slog Nordmakedonien på bortaplan har man ett litet övertag på Italien. De sistnämnda är nu pressade att vinna den här matchen och man gäller också som favoriter till omkring 1.45 gånger insatsen.

Spelmässigt har Ukraina inte direkt övertygat, men lagets moral och förmåga att få med sig poäng är imponerande. De var tillbakatryckta till stora delar i matchen mot England och mycket talar för att det kommer att bli en liknande matchbild här.

Italien är nog rättmätiga favoriter, men det går att ifrågasätta den offensiva spetsen och de lär ställas mot ett kompakt försvarande Ukraina. Jag lutar åt att det här kommer att bli en mer tillknäppt tillställning och mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål totalt till 1.81 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.81
Bolag: Betinia
Spelstopp: 20:45, tisdag 12 september 2023
TV: 
Stream:  viaplay logo