Speltips J-Södra – Brage 27/5: Öppen matchbild

Martin Efvergren Publicerat: 27 maj 2023

Jönköpings Södra tar emot IK Brage i den nionde omgången av superettan. Matchen spelas lördag den 27 maj 2023 med avspark kl 13:00 på Stadsparksvallen.

J-Södra – Brage

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Jönköpings Södra har inlett säsongen i superettan ganska lovande, men vid sidan av planen brottas klubben med allvarliga ekonomiska problem. Som läget ser ut just nu barkar det mot konkurs.

Trots det har laget med nye tränaren Andres Garcia kunnat hålla fokus på rätt saker. Framförallt har man levererat en frejdig offensiv och med sina 15 mål totalt är man näst bäst i serien.

Defensivt har man dock visat upp tydliga brister, men i förra helgens bortamöte mot Gais lyckades man, på något vis, hålla nollan. Hemmalaget dominerade matchbilden stort, men det var J-Södra som gjorde matchens enda mål i den 89:e minuten.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Målglada J-Södra

IK Brage var en positiv överraskning i superettan förra säsongen. Den här säsongen har man inte inlett lika starkt, men ändå helt okej. Efter åtta spelade matcher står man på elva poäng. Det ger en nionde plats i tabellen, två poäng efter J-Södra som ligger sexa.

Brage har så här långt tre segrar, tre förluster och två kryss. De tre förlusterna har då kommit mot Västerås, Gais och Utsikten, det vill säga de tre lagen som toppar serien inför den här omgången. Förra fredagen spelade man 1-1 hemma mot Gefle. Man drabbades då av en utvisning i den 67:e minuten när Alexander Zetterström fick syna sitt andra gula kort. I sina senaste bortamatch föll man med klara 4-1 mot Utsikten.

J-Södra gäller nu som knappa favoriter inför den här matchen. Förutsättningarna känns också, som så ofta i den här serien, mycket jämna.

J-Södra har varit superettans målgladaste lag så här långt med ett snitt på 3.5 mål per match. Och det trots att man vann med 1-0 senast. Det resultatet speglar dock inte matchbilden då Gais skapade mängder av chanser som inte förvaltades.

Det brukar bli öppna och underhållande matcher när J-Södra är involverade och jag finner anledning att tro att det kommer att bli så även här. Mitt spel blir att det görs över 2.5 mål totalt till 1.88 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål totalt
Odds: 1.88
Bolag: Expekt
Spelstopp: 13:00, lördag 27 maj
TV: 
Stream:  Discovery+