Speltips, J-Södra – Örebro 27/10: Målspel testas – till 2,25 x smeten

Spelbloggare Publicerat: 26 oktober 2016

Stabila Jönköping Södra är tillbaka på Stadsparksvallen, var de ställs mot det offensiva kraftpaketet, Örebro SK. Spelbolagen tror att det här kommer bli en sprudlande och målrik fajt – vi är inte lika säkra på den saken.

För J-Södra säkrades kontraktet i veckan. Som en blixt från klar himmel lyckades de vinna med 2-0 borta över Djurgården på Tele2 Arena, i en tempofattig match där effektiviteten var stor och försvarsspelet suveränt. Och då saknades dessutom den interna skytteledaren Pawel Cibicki, skadadc, ska nämnas.

Bara för ett par månader sedan var Örebro en stark kandidat till att plocka en av de allsvenska Europabiljetterna, men har tappat stilen på sistone – också i takt med att man har mindre att spela för, gissningsvis – och faktum är att det blivit så lite som en vinst på de sju senaste matcherna, hemma mot Kalmar i mitten av månaden. Senast? 0-0 borta mot Helsingborg.

Försvarspjäsen Daniel Björnqvist ser ut att missa matchen för Örebro och J-Södras Viktor Rönneklev och Pawel Cibicki likaså.

Underspelet plockas

Oddssättarna verkar säkra på deras sak – att det här ska bli en målrik match.

Och ja, visst finns det starka indikatorer som talar för det, men får vi inte lite väl bra betalt för underspelen, undrar jag?

Örebro är seriens kanske mest offensivt balanserade lag; är fantastiska framåt, men svajiga bakåt. Saknar dessutom en back nu. Men nu senast, mot Helsingborg, var offensiven klart avtrubbad och slutresultatet skrevs alltså 0-0. En del frågetecken som höjs upp efter den matchen.

På hemmaplan är J-Södra mer eller mindre rena motsatsen till ÖSK; de är extremt stabila, har ett urstarkt försvarsspel och sprudlar sällan framåt. Faktum är att alla hemmamatcher i Allsvenskan sedan premiären mot Malmö har innehållit färre än tre mål – en streak på 12 matcher.

Rätt betydelselös match nu, men J-Södra vill förstås avsluta snyggt inför hemmapubliken.

Under 2,5 mål spelas till 2,25 gånger pengarna hos Nordicbet, som ni läsare får en unik välkomstbonus hos – på hela 1 000 + 400 kronor!

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2,25 (Jämför alla odds)
Bolag: Nordicbet (1 000 + 400 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, torsdag 27/10
TV:  cmorelivetre logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: