Speltips J-Södra – Trelleborg 10/6: Målglada lag

Martin Efvergren Publicerat: 9 juni 2023

Jönköpings Södra tar emot ett formstarkt Trelleborgs FF i den tolfte omgången av Superettan. Matchen spelas lördag den 10 juni 2023 med avspark kl 15:00 på Stadsparksvallen.

J-Södra – Trelleborg

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Jönköpings Södra har det minst sagt kärvt med ekonomin, men på planen bjuder man i alla fall på underhållning värd pengarna. Med en målskillnad på 23-19 efter elva matcher har man ett snitt strax under fyra mål per match. Poängmässigt har man också gjort det bättre än förväntat då man med sina 17 poäng placerar sig på femte plats i superettan inför den här omgången.

Efter två något mer stabila insatser som gav segrar mot Gais och Brage har det varit svajigare i de två senaste. I sin senaste hemmamatch mot Smålandsrivalen Öster var man spelmässigt underlägsna då man föll med 3-2.

I tisdags höjde man sig sedan rejält i den första halvleken borta mot Helsingborg. Deras 1-0-ledning i halvtid i var då i underkant, men i den andra föll man tillbaka. Trots det kunde man ta ledningen med 2-1 i den 80:e minuten. Återigen skulle dock defensiven svika J-Södra då man tappade till 2-2 på tilläggstid.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Målkavalkaden fortsätter

Trelleborgs FF inledde säsongen i superettan svagt under Per-Ola Ljungs ledning. Efter sex spelade matcher var facit fem förluster och en seger och där tog klubbens tålamod med Ljung slut.

Sedan huvudtränarposten tagits över av Stefan Jacobsson har en totalt scenförändring skett. Nu kommer man till den här matchen med fyra segrar och ett kryss på de fem senaste matcherna och plötsligt har man häng på den toppstrid man förväntas vara med i. Totalt har man tagit 16 poäng, vilket ger en sjunde plats i tabellen.

I måndags kunde man hålla tätt bakåt då man besegrade gästande Brage med 1-0 efter ett straffmål av Haris Brkic. Dessförinnan hade man spelat 1-1 i Skånederbyt på bortaplan mot Landskrona.

Förutsättningarna inför det här mötet är nu jämna. J-Södra gäller som knappa favoriter till omkring 2.35 gånger insatsen.

Totalt sett har även Trelleborg släppt in och gjort en hel del mål. Precis som J-Södra har man ett snitt över tre mål per match. Det gör att det finns god anledning att tro på en relativt målrik match.

I nio av J-Södras elva matcher så har det gjorts över 2.5 mål och båda lagen har gjort mål. Deras kombination av ihåligt försvarsspel och hypereffektiv offensiv gör att jag tror på en liknande utgång här. Mitt spel blir att det görs över 2.5 mål samt att båda lagen gör mål till 1.95 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål & BLGM
Odds: 1.95
Bolag: Expekt
Spelstopp: 15:00, lördag 10 juni 2023
TV: 
Stream:  Discovery+