Speltips Japan – Costa Rica 26/7: Storfavoriter

Martin Efvergren Publicerat: 25 juli 2023

Japan är storfavoriter inför mötet mot Costa Rica i den andra omgången av gruppspelet i VM 2023. Matchen spelas onsdag den 26 juli med avspark kl 07:00 svensk tid.

Japan – Costa Rica

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Japan vann VM 2011, men därefter har man inte nått samma höjder. I VM 2019 tog man sig inte vidare från gruppspelet och för två år sedan åkte man ut i kvartsfinalen i hemma-OS.

I detta VM i Australien och Nya Zeeland ser åtminstone förutsättningarna att avancera från gruppen goda ut. Spanien är visserligen favoriter att vinna, men de övriga två lagen, Costa Rica och Zambia, är ett par klasser sämre.

I premiären mot de sistnämnda blev detta tydligt då Japan kunde styra och ställa och till slut vinna med hela 5-0. Det dröjde fram till slutet av den första halvleken innan 1-0-målet kom, men därefter rann det iväg ordentligt i den andra.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Costa Ricas försvarsmur

Costa Rica fick ingen mjukstart på den här turneringen då man direkt ställdes mot toppnationen Spanien i premiären. Det blev, som väntat, en ensidig tillställning som dominerades fullständigt av spanjorskorna. Inom loppet av sex minuter från matchminut 21 gick Spanien ifrån till en 3-0-ledning och några fler mål blev det inte i den här matchen.

Spanien hade ett bollinnehav över 80 procent, men det ska ändå sägas att Costa Rica var disciplinerade i sitt låga försvarsspel. Bortsett från de här sex minuterna kunde man freda sitt mål på ett förvånansvärt bra sätt.

Mycket talar för att det kan bli en liknande matchbild här. Hos spelbolagen gäller Japan som storfavoriter och är knappt ens spelbara som raka vinnare.

Totalt sett hade Spanien svårt att skapa klara målchanser mot Costa Ricas försvarsmur. Om Costa Rica kan vara lika disciplinerade i den här matchen så lär även Japan få slita för att skapa sina lägen.

Något annat än att Japan vinner vore förstås en stor skräll, men jag lutar åt att Costa Rica kommer kunna hålla ihop det på ett bra sätt. Mitt spel blir därför att det kommer göras under 3.5 mål totalt till 1.99 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet- Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 3.5 mål
Odds: 1.99
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 07:00, onsdag 26 juli 2023
TV:  viaplay logo
Stream: