Speltips, Jönköping Södra – Östersund 17/10: Tätt och jämnt i seriefinalen?

Spelbloggare Publicerat: 17 oktober 2015

Seriefinal i Superettan. J-Södra kan säkra det allsvenska kontraktet hemma på Stadsparksvallen när Östersund kommer på besök. Vi väntar oss en jämn match och testar ett handikappspel.

Ett publiktryck större än på 30 år, extrainsatta läktare och slutsålt sedan en bra bit tillbaka – fotbollsyra råder i Jönköping när J-Södra kan säkra det allsvenska kontraktet. Vad som krävs är en pinne, som bäst. Tappar Sirius mot Varberg är man klara redan vid avspark.

Välförtjänt har det absolut varit. J-Södra är fantastiskt bra och som jag varit inne på i flera andra rekar är känslan att man är mogna för allsvenskt spel; truppen är oerhört vass och bör kunna undvika bottenstriden väl uppe i förstadivisionen, såvida de viktigaste pjäserna får behållas.

18-6-3 har radats upp av serieledarna. Att bara förlora tre gånger i en så pass jämn serie som Superettan är imponerande.

Mycket sämre har inte Östersund varit – 16-7-4 är deras facit. Man har väl inte varit helt stabila nu i slutet, men visade framfötterna precis innan det kortare uppehållet när GAIS avvärjdes med förkrossande 4-0 på hemmaplan. Styrkebesked inför den här matchen.

Det mesta tyder på att ÖFK också ska fixa sin direktplats. Inför de tre återstående matcherna har man fyra pinnar ner till jagande Sirius på kvalplatsen, men en förlust här samtidigt som Uppsalalaget vinner sin match över Varberg blir det tufft. Dels för att avståndet minskar till så lite som en pinne, men också för det mentala.

Lite stora favoriter

Känns som att krysset är ett starkt utgångstecken på 1×2-marknaden – J-Södra behöver bara en pinne för att säkra sin allsvenska biljett och visst skulle Östersund vara nöjda med det även dem, framförallt om Sirius tappar.

Skulle vi ha kryss en bit in i andra halvlek, då lär vi inte få se någon av parterna slutforcera. Trots publikstödet så tror jag även att J-Södra kommer ta det säkra före det osäkra redan från start. Lätt att det blir lite av en mental spärr med sådan press också, likt senast mot Syrianska (1-1). Långtifrån den bästa prestationen man stått för hittills under spelåret.

Dessutom är Joakim Karlsson och Gojani out för värden – två tuffa avbräck. Jämnar ut skillnaderna, mellan två redan rätt jämna parter, på förhand.

Östersund +0,25 mål (asian handicap) – halv vinst på krysset – plockar jag till 1,79x hos 10Bet.

Speltips:

Speltips: Östersund +0,75 mål
Odds: 1,79 (Jämför alla odds)
Bolag: 10Bet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:15, lördag 17/10
TV:  tvtolv logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
J-Södra 2,45 unibet logo
Oavgjort 3,40 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Östersund 3,05 betsson logo
Över 2,5 mål 2,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Under 2,5 mål 1,95 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: