Speltips, Juventus – Fiorentina 13/12: Överkomlig mållina

Spelbloggare Publicerat: 13 december 2015

Söndagen bjuder på en fantastisk toppfajt från italienska Serie A – Juventus ryker ihop med Fiorentina, och det har potential att bli en match som kan komma att forma hela toppstriden framöver.

Snabblänkar: Oddsen | Speltipset | Läsarnas röst | Statistiken | Startelvorna

De senaste årens dominanter, Juventus, öppnade serien på ett kolossalt uselt sätt – hade kontakt med den absoluta botten under en period och då förutspåddes den hedervärda scudetton vara utom räckhåll, men nu har fem raka treor plockats och kontakt skapats med toppen från femteplatsen. En vinst här skulle innebära att avståndet upp till tabellettan Inter minskar till sex pinnar.

Fiorentina är alltså också inblandade i den striden – och helt välförtjänt är det. En slagkraftig trupp har snickrats ihop och Paulo Sousa visats vara en kompetent tränare. På andraplatsen parkerar man, fem pinnar före just Juventus och fyra upp till Inter, dock med en match mindre spelad.

Överspelet synas

Oavsett om Juventus borta är en av de svåraste matcherna i hela Serie A, om inte den svåraste, har jag svårt att se Fiorentina, likt andra, ställa upp en försvarsbuss i Turin. De varken hanterar den spelstilen speciellt väl och alltid är det inte det som skördar bäst.

Gästerna kommer med andra ord bjuda upp till dans, det är i alla fall jag övertygad om. Framåt finns det kvalité i massor, bakåt är man desto mer sköra. Nollan är förvisso hållen i 180 raka minuter, men Belenenses och Udinese hemma kan inte jämföras med Juventus borta. ”Violernas” matcher brukar bli målrika, och det brukar målas åt båda håll och tre raka inbördesmöten har klivit över 2,5 mål.

Juventus är desto mer stabila bakåt och hade innan 0-1-förlusten borta mot Sevilla i CL vunnit och hållit nollan i fyra matcher efter varandra, trots hyfsat tufft spelschema. Matcherna mot toppkonkurrenterna i serien har däremot inte alls varit lika målsnåla som de andra, mot lite sämre motstånd, och omöjliga att få hål på är de absolut inte.

Över 2,25 mål (asian handicap) – halva insatsen tillbaka vid exakt två mål – investerar vi i till 1,86x hos 10Bet.

Speltips:

Speltips: Över 2,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,86 (Jämför alla odds)
Bolag: 10Bet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, söndag 13/12
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Juventus 1,65 bwin logo
Oavgjort 3,90 bwin logo
Fiorentina 7,00 williamhill logo
Över 2,5 mål 2,10 betstarsknapp logo
Under 2,5 mål 1,77 redbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: