Speltips, Juventus – Lazio 22/1: Väljer sida i toppmötet

Spelbloggare Publicerat: 21 januari 2017

Det är toppen mot toppen i Serie A, när Juventus och Lazio ryker ihop redan vid 12:30. Revanschlustan är stor hos mästarna tillika serieledarna och vi tror att de studsar tillbaka på rätt spår efter bottennappet senast.

När Juventus föll med 1-2 borta mot Fiorentina för exakt en vecka sedan när den här matchen spelas, tajtades toppstriden till enormt. Med en match mindre spelad än konkurrenterna nedan, denna, är avståndet ner till jagande Roma på så lite som en pinne. Tapp här och det kan bli ännu mer intressant framöver…

Lazio är en av de konkurrenter med hyfsad kontakt till Juventus och den skulle bli klart starkare om en förlust kunde undvikas här. 40 pinnar står man på, mot motståndarnas 45, och med det innehas plats fyra i tabellen. Främsta fokus; att ta en plats i topp tre, de platser som leder ut till Champions League. De vitblåa har överraskat och imponerat under spelåret och det ska bli intressant att följa dem framöver.

Stefano Sturaro och Alex Sandro är avstängda för Juventus inför matchen. Vissa problem på de defensiva positionerna med ett par skador på det. Lazio har även de en avstängning, på Senad Lulic, medan Balde Diao Keita är och spelar i Afrikanska mästerskapen.

Vunnit 10/10 på hemmaplan

I Turin har Juventus ett hundraprocentigt facit i årets Serie A; vunnit 10 av 10 matcher med en målskillnad på 27-6. Ett suveränt facit! Siffror som vi dessutom tror kommer stärkas här.

När Juventus väl förlorar studsar de oftast tillbaka direkt och sedan är det på resande fot som nederlagen kommit. Även om man inte alltid känts så dominanta som exempelvis förra året, finns det en enorm styrka i truppen. Unik sådan i den italienska klubbfotbollen.

Lazio är bra och imponerar, absolut – men på bortaplan är de lite veka. Inte alls samma beslutsamhet, som hemma på Stadio Olimpico i Rom. När nivån väl skruvats upp borta, har det inte sett alltför bra ut; 0-3 i baken mot Inter och 0-2 mot Milan. Förvisso 1-1 när Napoli besöktes, men annars lite tunt. Bara en av fyra bortavinster mot motståndare på den övre tabellhalvan.

Siffrorna kanske kan ses som snåla vid första anblick, men det här ska väl Juventus bara vinna? Precis liksom 10/11 senaste inbördes mötena, dock en av dem på övertid. Ändå brutalt stark statistik.

Juventus -1,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka om de vinner med ”bara” uddamålet – klipper vi till 1,90x hos Bethard, vars välkomstbonus är på 1 000 kronor och den kan låsas upp här!

Speltips:

Speltips: Juventus -1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 12:30, söndag 22/1
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: