Speltips, Juventus – Torino 16/12: Derbyfajt i cupen

Spelbloggare Publicerat: 15 december 2015

Turinderby sätter färg på onsdagens Coppa Italia. Det är pånyttfödda Juventus som tar emot formstarka Torino på Juventus Stadium – och vi synar en vinnare.

Scudetton – den var i praktiken körd. Eller ja, det trodde man för ett par månader sedan. Nu har liket Juventus, efter den kolossalt värdelösa seriestarten, vaknat till liv och konkurrenterna i toppen börjar darra; sex raka Serie A-vinster är inkasserade och avståndet upp till toppen av kullen, där Inter står, är på så lite som sex pinnar. Vem kunde tro det efter de sex inledande matcherna, vilka endast en vinst plockades på?

Och mästarna vann inte bara serien under fjolåret, utan även just Coppa Italia – detta efter att Lazio avvärjdes på övertid i finalen. Det var den första cuptiteln sedan 1994/95, vilket är anmärkningsvärt eftersom man varit så pass dominerande i övrigt under de senaste åren.

Torino är svåra att veta var man har – har haft flera djupa dalar och höga höjder under spelåret. Hittills har det räckt till en elfteplats, resultatraden är på 6-4-5, och det är väl ungefär vad som kan väntas – en plats i mittenskiktet; upp till toppen skiljer det en del, ner till botten likaså.

I årets cupspel har Torino sopat undan både Pescara och Cesena, vilka huserar i Serie B, med siffrorna 4-1 – på hemmaplan. Klart tuffare nu, värsta möjliga lott; Juventus borta. Dock alltjämt en inspirerande uppgift, ett derby mot landets i särklass bästa klubb de senaste åren.

Ettan nära till hands

Förutom att Roberto Pereyra, Mario Lemina och eventuellt Hernanes missar matchen med skador, är det inte helt oväntat om Juventus roterar runt lite på positionerna; låter ett par bänkspelare starta få förtroendet från start.

Men en stark startelva kommer förstås ställas ut. Den gamla damen ska vidare. Så enkelt är det. Siktet är på ännu en cuptitel – och när man ändå, fortfarande, är i en så pass utsatt sits i serien vill man inte missa den andra chansen till en titel.

Torino är i form, absolut – men spelschemat har varit av den enklare modellen, bortsett från hemmamatchen mot Roma senast. 1-1 skrevs slutresultatet då; kvitteringsbaljan kom i de absoluta slutsekunderna, den 94:e minuten via Maximiliano Lópezs fötter från 11 meter.

På bortaplan har man haft det desto tyngre. Innan den fina 1-0-vinsten mot Atalanta för snart en månad sedan hade fyra förluster radats upp på resande fot, bland annat mot just Juventus med 1-2. Den matchen var lite det som vände på allt för Juventus, det var starten på den fina streaken man är i just nu.

Gästernas skadelista är prydd av Alexander Farnerud, Marco Benassi, Joel Obi, Gaston Silva samt Nikola Maksimovic. Inte helt optimalt.

På hemmaplan har Juventus vunnit fem raka inbördesfajter mot Torino. Brukar vara hyfsat jämnt, som ett derby ska vara, men klasskillnaden har ändå synts på håll. Nu får vi fullt acceptabla odds på spelen till värdens favör och den raka ettan spelas med en liten summa till 1,65 x insatsen.

Speltips:

Speltips: Juventus vinner, rak etta
Odds: 1,65(Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, onsdag 16/12
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream:  bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Juventus 1,65 bwin logo
Oavgjort 3,75 titanbet logo
Torino 6,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 2,15 expekt logo
Under 2,5 mål 1,80 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: