Speltips Juventus – Torino 7/10: Derby della Mole

Martin Efvergren Publicerat: 7 oktober 2023

Turin-rivalerna Juventus och Torino gör upp i den åttonde omgången av Serie A. Matchen spelas lördag den 7 oktober 2023 med avspark kl 18:00 på Allianz Stadium.

Juventus – Torino

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Förväntningarna på Juventus är inte vad de tidigare var och utifrån nuvarande förutsättningar har man fått en okej start på säsongen. Den enda riktiga plumpen i protokollet är förlusten mot Sassuolo. Totalt har man spelat ihop 14 poäng på de sju inledande ligamatcherna. Därmed är man, inför den här omgången, fyra poäng efter Milano-klubbarna i toppen.

Sedan 4-2-förlusten borta mot Sassuolo har man stängt till bakåt på ett bättre sätt i de två senaste matcherna. Förra helgen spelade man 0-0 borta mot Atalanta i en match där hemmalaget hade det spelmässiga övertaget. I sin senaste hemmamatch slog man uppstickaren Lecce efter att Milik gjort matchens enda mål.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Målrikare än förväntat

Torino FC har, under Ivan Jurics ledning, satt en stabil grund. Förra säsongen bar det till en tionde plats i Serie A och inför den här åttonde omgången ligger man också just tia i tabellen.

Nu kommer man emellertid till det här Turinderbyt, även kallat Derby della Mole, med tre raka matcher utan seger. I måndags spelade man 0-0 hemma mot Verona och dessförinnan blev det förlust med 2-0 borta mot Lazio.

Juventus och Torino möttes senast på Allianz Stadium i februari och då vann de förstnämnda med 4-2. Juventus vann även höstens möte med 1-0. När de nu möts igen gäller Juve som favoriter hos spelbolagen till ett odds omkring 1.81.

De här båda lagen har numera gemensamt att de är solida bakåt och om vi räknar även förra säsongen så är de två av Serie A:s målsnålaste lag. Senast de möttes slutade det ändå 4-2, men inför den här matchen ligger underspelen lågt i odds. Jag finner det dock inte osannolikt att det kan bli lite mer av en urladdning här, likt det senaste mötet. Jag väljer därför att gå för spelet över 2.5 mål totalt till hela 2.28 gånger insatsen hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål totalt
Odds: 2.28
Bolag: Betinia
Spelstopp: 18:00, lördag 7 oktober 2023
TV: 
Stream:  tv4sport logo