Speltips Kalmar – Degerfors 10/6: Bortasvaga

Martin Efvergren Publicerat: 9 juni 2023

Kalmar FF tar emot Degerfors IF i lördagens omgång av Allsvenskan. Matchen spelas den 10 juni 2023 med avspark kl 15:00 på Guldfågeln Arena.

Kalmar – Degerfors

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Kalmar FF var en positiv överraskning i allsvenskan förra året och få trodde att de skulle fortsätta hålla samma höga nivå post Henrik Rydström. Men den nye Henrik med Jensen i efternamn har bevisat att även han är en ytterst kompetent tränare.

Efter två 3-1-förluster mot Djurgården och BP har Kalmar studsat tillbaka i de senaste matcherna. Man slog Smålandsrivalen Värnamo med 1-0 på bortaplan och därefter stod man för en imponerande slutforcering i sin senaste hemmamatch mot IFK Norrköping. Detta då man lyckades vända ett 0-1-underläge till seger med 2-1 under matchens slutminuter.

Förra helgen ställdes KFF mot AIK på Friends Arena och var inte långt ifrån att sno med sig samtliga poäng. Hemmalaget var emellertid, under stora delar, det spelförande laget och på så vis var resultatet 1-1 mer rättvisande.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fördel Kalmar FF

Degerfors IF ser återigen ut att få kräma ut allt man har för att överleva den här säsongen i allsvenskan. Framförallt är det spelet på bortaplan som inte har varit tillräckligt bra. Man har åkt på ett par rejäla nederlag och än så länge har man inte plockat en enda poäng på resande fot.

Inför måndagens bortamöte mot Malmö FF hade Degerfors spelat tre raka hemmamatcher utan att förlora. Man hade då först besegrat AIK och därefter kryssat mot Hammarby och Varberg. Det blev dock, som väntat, en tuff afton på Eleda Stadion. MFF dominerade händelserna från start till mål och vann till slut med 5-0. Därmed har Degerfors en målskillnad på 1-17 på sina tre senaste bortamatcher.

Kalmar och Degerfors möttes senast på Stora Valla i somras och då var det hemmalaget som gick segrande. Förra vårens möte på Guldfågeln Arena slutade emellertid med en 2-0-seger för Kalmar.

Kalmar FF har med sina 18 inspelade poäng bra häng på topplagen och det är fullt rimligt om man ser till den fotboll man presterar. Det är inte lika fritt flödande som under Rydström, men taktiskt är det minst lika genomtänkt och väl utfört.

Degerfors facit i de senaste bortamatcherna är bedrövligt även om motståndet varit tufft i de två senaste. Det kollektiva försvarsspelet har inte varit tillräckligt bra och jag tror att man kommer ställas på tuffa prov även här.

Kalmar är helt enkelt ett bra lag just nu och därför tycker jag att det mesta talar för att man kommer att vinna den här matchen med viss marginal. Mitt spel blir därför Kalmar -1 (asian handicap) till fina 2.13 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Kalmar -1 (asian)
Odds: 2.13
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 15:00, lördag 10 juni 2023
TV: 
Stream:  Discovery+