Speltips Kalmar – Elfsborg 9/7: Tät tillställning

Martin Efvergren Publicerat: 9 juli 2023

Kalmar FF gästas av tabelltvåan IF Elfsborg i söndagens omgång av Allsvenskan. Matchen spelas den 9 juli 2023 med avspark kl 17:30 på Guldfågeln Arena.

Kalmar – Elfsborg

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Kalmar FF var förra säsongens stora positiva överraskning, men trots det var förväntningarna låga även inför den här säsongen. Under våren har dock nye tränaren Henrik Jensen visat att han verkligen inte är något stort nedköp i jämförelse med sin namne Rydström.

Kalmar har byggt vidare på det man gjorde så bra förra säsongen och tabellmässigt ligger man nästan lika bra till. På 13 matcher har man tagit 22, vilket för tillfället ger en femte plats i allsvenskan.

I återstarten förra helgen såg man dock något ringrostiga ut i bortamötet mot Mjällby. Redan i den femte minuten släppte man in 1-0, strax därefter kunde man kvittera och fler mål blev det inte i en match där Mjällby var det något vassare laget.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Jämna förutsättningar

IF Elfsborg är ett annat lag som har överträffat förväntningarna så här långt. Visst sågs man som ett lag som kunde utmana om en topplacering, men ingen hade nog räknat med att de skulle vara så bra som de har varit.

Sedan poängtappen i de två första omgångarna har man gått rent, bortsett från ett kryss hemma mot Djurgården. I återstarten i måndags kunde man så fortsätta på vinnarspåret då man besegrade Hammarby med 2-0. Det var långtifrån en av Elfsborgs bästa insatser, men trots det var det en välförtjänt seger i en match där man framförallt stod för en solid defensiv insats.

Nu väntar se en uppgift som jag tror kan bli tuffare. Förra säsongen förlorade Borås-laget båda mötena mot Kalmar och hemma på Guldfågeln Arena har de sistnämnda varit väldigt starka under en längre period. Den här säsongen är facit fyra segrar, ett kryss samt en förlust på hemmaplan.

Elfsborg gäller nu som favoriter till omkring 2.23 gånger insatsen och med det självförtroende som hela klubben utstrålar just nu ska det mycket till för att Kalmar ska kunna vinna den här fighten. Även om Elfsborg har gjort många mål framåt så är det ändå försvarsspelet som man framförallt har förbättrat jämfört med tidigare. Deras backlinje ser oerhört stabil ut och där bakom har de en målvakt som bara blir bättre och bättre.

Elfsborg kommer dock med ett stort avbräck i det att viktige André Römer är avstängd. Det är kanske den spelare som är svårast att ersätta för Jimmy Thelin och det bör innebära att man försvagas. Att Römer ser ut att lämna klubben för gott lär inte stärka Elfsborgs chanser i det långa loppet heller.

Sammantaget tror jag att det här kommer att bli en jämn och tät tillställning där utgången känns oviss. Mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål totalt till 1.94 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia- Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.94
Bolag: Betinia
Spelstopp: 17:30, söndag 9 juli 2023
TV: 
Stream:  Discovery+