Speltips, Kalmar – J-Södra 2/4: Premiärderbyt av typisk karaktär?

Spelbloggare Publicerat: 1 april 2016

J-Södra är tillbaka i Allsvenskan och de inleder äventyret med ett derby på Guldfågeln Arena där ett svårtippat Kalmar FF väntar. Blir det en match av sann premiär- och derbykaraktär?

Allsvenskan är tillbaka – som vi väntat! Lördagen bjuder på två matcher; denna och toppfajten mellan Malmö FF och IFK Norrköping. Givetvis har vi även ett speltips därifrån, vilket kan läsas här.

46 år av väntan är över. J-Södra tog ett historiskt steg upp i det svenska finrummet, även kallat Allsvenskan – och precis som de flesta nykomlingar är de tippade att få kriga för kontraktet in i det sista. Truppen har förstärkts med en del intressanta spelare – en av dem den numera före detta MFF:aren Pawel Cibicki – men stommen är fortfarande hyfsat orutinerad av spel på den här nivån.

Kalmar är extremt svårtippade; skulle lika väl kunna bli inblandade i den absoluta bottenstriden som att slåss en bit uppe på den övre tabellhalvan. Prestationerna i Svenska Cupen, där man åkte ur semifinalen med siffrorna 2-3 mot Malmö, lovar mycket. Peter Swärdh har absolut någonting att bygga vidare på från cupspelet.

Vi lutar åt – målsnålt

Premiärer och derbyn tenderar att bli tillknäppta och således även målsnåla. Tror vi kan räkna med mer kamp än skönspel på Guldfågeln Arena, varifrån vi finner stort intresse i de utsatta underspelen på målmarknaden.

Det som utmärker J-Södra är det starka kollektivet; att man har det defensiva materialet att backa hemåt och bevaka resultat. Undertecknad räknar med att de prioriterar försvarsspelet; till en början hålla motståndarna borta från målprotokollet och sedermera kontra effektivt.

Tycker också att vi får en rätt klar bild över J-Södra när deras främste stjärna anses vara mittbacken André Calisir. Han var fantastisk i fjolårets Superettan och borde, tillsammans med sina konkurrenter, kunna hålla ihop backlinjen väl även i Allsvenskan. Åtminstone i den här typen av matcher.

Gästernas alla tre matcher i Svenska Cupen bjöd på max två mål. Exempelvis spelade man oavgjort borta mot mästarna IFK Norrköping – en match där försvarsspelet imponerade. Mer av målvaran för Kalmar – de har sett vassa ut – men två av fem matcher klev ändå under 2,5-mållinan. Två av tre mot allsvenskt motstånd.

Det här blir 90 minuter präglade av premiär- och derbykaraktär. Polletterna skickas in på under 2,5 mål till acceptabla 1,76x hos Redbet.

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,76 (Jämför alla odds)
Bolag: Redbet (UNIK: 2 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 2/3
TV:  cmorelivetva logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Kalmar 1,93 redbet logo
Oavgjort 3,65 redbet logo
J-Södra 4,50 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 2,15 expekt logo
Under 2,5 mål 1,76 redbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: