Speltips Kanada – Irland 26/7: Försvarsstarka lag

Martin Efvergren Publicerat: 25 juli 2023

Kanada och Irland gör upp i den andra omgången av gruppspelet i damernas VM 2023. Matchen spelas onsdag den 26 juli i Perth med avspark kl 14:00 svensk tid.

Kanada – Irland

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

De regerande olympiska mästarna Kanada kvalificerade sig för detta VM efter att ha vunnit sin grupp i Concacaf där man till slut föll i finalen mot USA.

Nu har man hamnat i en grupp som har kallats för detta VM:s dödens grupp där även värdnationen Australien, Irland och Nigeria ingår. Kanadas premiärmatch mot de sistnämnda talar också för att det här kommer att bli jämnt och tätt in i det sista. Beverly Priestmans landslag var favoriter inför mötet mot Nigeria, men lyckades inte vara tillräckligt vassa framåt. Det hela slutade mållöst och nu är man pressade att vinna mot Irland då den sista matchen mot Australien är den på pappret tuffaste.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tillknäppt

Irland gör nu sitt första stora mästerskap någonsin sedan man slutat tvåa i den kvalgrupp som Sverige vann. Därefter kunde man via playoff mot Skottland kvalificera sig för VM 2023 i Australien och Nya Zeeland.

Grunden till Irlands framgångar bygger på en solid defensiv och det visade man även prov på i premiären mot Australien i torsdags. Där gjorde man det väldigt svårt för hemmanationen att hitta några öppningar, men ett straffmål i början av den andra halvleken gav till slut en 1-0-förlust.

Vi har nu att göra med två lag som har sina främsta styrkor i defensiven. På pappret är emellertid Kanada betydligt mer meriterade och de gäller också som klara favoriter. Ett rakt spel på att de vinner ger omkring 1.57 gånger insatsen.

Sedan OS-guldet har Kanadas utveckling pekat nedåt och man gjorde en ganska slätstruken figur i premiären mot Nigeria. Om de ska lyckas få hål på ett välorganiserat Irland kommer det krävas betydligt mer. Mycket talar för att det här kommer att bli en mer tillknäppt och målsnål tillställning och mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål totalt till 1.60 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet- Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.60
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 14:00, onsdag 26 juli 2023
TV:  viaplay logo
Stream: