Speltips Kazakstan – Finland 7/9: Oväntad gruppfinal

Martin Efvergren Publicerat: 7 september 2023

Grupptvåan Kazakstan ställs mot gruppettan Finland i kvalet till EM 2024. Matchen spelas torsdag den 7 september 2023 med avspark kl 16:00 svensk tid.

Kazakstan – Finland

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

EM-kvalets grupp H ser ut att kunna bli ett riktigt getingbo. Efter fyra spelade matcher är det inget lag som har full pott och något överraskande är det Kazakstan och Finland som toppar gruppen före Danmark och Slovenien följt av Nordirland och San Marino.

Kazakstan inledde EM-kvalet med en tung förlust hemma mot Slovenien, men därefter har man rest sig med besked. I den efterföljande matchen i våras tog man emot gruppfavoriten Danmark och lyckades då med en bragdartad vändning. I halvtid var ställningen 2-0 till Danmark, men när slutvisslan ljöd hade kazakerna vänt till seger med 3-2 sedan man stänkt dit två mål i slutminuterna.

Vid den senaste landslagssamlingen i juni fortsatte Kazakstan sedan på vinnarspåret. Först slog man San Marino med 3-0 borta och därefter fick man med sig en 1-0-seger mot Nordirland efter att man, på nytt, avgjort i slutminuterna.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tät tillställning

Finlands fotbollslandslag har tagit kliv i rätt riktning de senaste åren och nu går man för att kvalificera sig för sitt andra raka EM. Kvalet inleddes dock med en svår bortamatch mot Danmark där man föll med 3-1. Därefter har man sedan radat upp tre raka segrar, vilket gör att man toppar gruppen på samma poäng som Kazakstan.

Precis som Kazakstan så slog Finland Nordirland med 1-0 på bortaplan i våras. Vid den senaste samlingen kunde man sedan ta två raka hemmasegrar. Först besegrade man Slovenien med 2-0 och därefter San Marino med 6-0.

Kazakstan och Finland var i samma grupp även i det senaste VM-kvalet och då var de sistnämnda som var det starkare laget. Finland vann då hemmamötet med 1-0 och sedan bortamötet med 2-0 under hösten 2021.

Sedan dess har Kazakstan en ny förbundskapten i ryssen Magomed Adiev och han har fått det här mindre namnkunniga landslaget att leverera som kollektiv. Med de sena avgörandena mot Danmark och Nordirland i färskt minne lär de nu komma med gott självförtroende till den här matchen.

Finland gäller emellertid som favoriter till dryga dubbla insatsen, men jag räknar med att det här kommer att bli en jämn och tät batalj. Båda lagen är välorganiserade och Finland har hållit i nollan i sina tre senaste matcher och Kazakstan i sin två senaste. Mitt spel blir att båda lagen inte kommer att göra mål till 1.72 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM – Nej
Odds: 1.72
Bolag: Betinia
Spelstopp: 16:00, torsdag 7 september 2023
TV: 
Stream:  viaplay logo