Speltips, EM-kval, Kazakstan – Turkiet 12/6: Fint spelvärde på hörnmarknaden

Spelbloggare Publicerat: 12 juni 2015

Grupp A:s jumbo Kazakstan tar emot ett Turkiet som spelar med kniven mot strupen i Almaty, varifrån vi testar ett skrällspel på hörnmarknaden till mycket fina siffror.

Inte mycket har gått vägen för Kazakstan under EM-kvalet och drömmen om att avancera vidare är död, men det är inte alls överraskande att man hittas en bra bit ifrån platserna som leder till mästerskapet. Ryssen Yury Krasnozhan fogar över en anonym trupp som saknar de där självklara stjärnorna.

En pinne är facit på de fem inledande matcherna, vilken kom i hemmamatchen mot Lettland – annars har det blivit klara förluster, alla med minst två baljors marginal. Spelarna är här för att utvecklas och stärka sina aktier, inte i hopp om en mästerskapsplats. De spelar med andra ord utan större press på sina axlar.

Turkiet har inte heller sprudlat i kvalet och hittas just nu på fjärdeplatsen, död mark. Upp till trean Holland skiljer två pinnar och när de väntas plocka en fullpottare mot Lettland, då är detta en ödesmatch för turkarna. Förlust och man är i praktiken borta från kampen om en EM-biljett.

Resultatraden man har är 1-2-2 och på bortaplan är facit två kryss och en förlust. Blivit flera helt onödiga, men i den senaste tävlingsmatchen, borta mot Holland, löstes ett 1-1-reslutat vilket ser bra ut på pappret. Dock rejält tungt att motståndarnas kvitteringsbalja kom i den andra stopptidsminuten.

De vinner hörnmatchen

I inbördesmötet i Istanbul vann Turkiet med stabila 3-1. Var klasskillnad och sannolikt kommer det synas även här – men ynka 1,46x räcker inte i närheten för att investera i ettan. Ettan till 8,20x skulle kunna vara värt en liten skrällpollett för den som vill satsa på 1×2-marknaden.

Vi väljer istället att rikta fokus på hörnmarknaden där vi erbjuds häpnandsväckande bra siffror för att Kazakstan ska vinna ”hörnmatchen”. 3,20x får vi för det hos Bet365 – hittar själv värde en bra bit ner, men kryper oddset under tre gånger pengarna skulle undertecknad hålla fingrarna borta.

Nu är inte så fallet. I det senaste inbördesmötet vann Kazakstan hörnstatistiken med 6-4 – det var alltså på bortaplan. I två av tre bortamatcher har Turkiet skapat minst hörnor, det mot Island och Holland.

Kazakstan skapade lika många hörnsparkar som motståndarna i hemmamatcherna mot Tjeckien och Island, vilket visar på potentialen i detta spel. Mot Lettland vanns statistiken med förkrossande 9-1.

Turkiet lär vara spelförande, men får de in första baljan tidigt, vilket är hyfsat väntat, blir det istället Kazakstan som får jaga. Då kan de helt säkert vaska ihop en del hörnsparkar.

Så, Kazakstan skapar flest hörnor blir vårt spel till 3,20x hos Bet365.

Speltips:

Speltips: Kazakstan skapar flest hörnor
Odds: 3,20 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:00, fredag 12/6
TV / Stream:  eurosporttva logo (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Kazakstan 8,20 redbet logo
Oavgjort 4,50 mybet logo
Turkiet 1,46 redbet logo
Över 2,5 mål 2,02 redbet logo
Under 2,5 mål 1,83 ladbrokes logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: