Speltips KI – Häcken 26/7: CL-kval

Martin Efvergren Publicerat: 26 juli 2023

BK Häcken tar sig an de färöiska mästarna KI Klaksvik i den andra rundan av kvalet till Champions League. Den första matchen spelas onsdag den 26 juli med avspark kl 20:45.

KI – Häcken

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

KI från Klaksvik vann den färöiska ligan i överlägsen stil förra säsongen. Den här säsongen har man sedan fortsatt på samma framgångsrika sätt och efter 16 spelade omgångar har man inte tappat en enda poäng. Därmed toppar man redan tabellen med tolv poängs marginal ner till tvåan B36.

Inte nog med det så stod man även för en mäktig prestation då man lyckades slå ut den ungerska storklubben Ferencvaros i den första rundan av CL-kvalet. Detta sedan man vunnit i Budapest med hela 3-0 i onsdags. Det första mötet på Färöarna slutade 0-0 och trots att man var kraftigt nederlagstippade i returen kunde man alltså defilera förbi en betydligt mer meriterad motståndare.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

KI är undervärderade

BK Häcken har varit tydliga med att de kommer att prioritera Europa-spelet högt och det var kanske ingen stor skräll att man inte kom upp i nivå i lördagens bortamöte mot Värnamo. Det slutade hursomhelst i en tung förlust efter att hemmalaget gjort matchens enda mål på tilläggstid.

Ett par dagar tidigare hade Häcken varit i Wales och spelat hem en 5-1-seger totalt mot The New Saints. Här var det tydligt att Hisingslaget hade den högre nivån i sig och det blev till slut en relativt komfortabel seger och nyttiga erfarenheter inför fortsättningen på det här Europa-äventyret.

På pappret blev det nu en gynnsam lottning för Häcken, men ett lag som kan slå Ferencvaros med 3-0 på bortaplan bör nog inte underskattas. Hos spelbolagen gäller emellertid Häcken som relativt klara favoriter inför den här bortamatchen. Ett rakt spel på gästerna ger då omkring 1.66 gånger insatsen.

Häcken är förstås förvarnade om de färöiska mästarnas kapacitet och lär ta sig an den här matchen med fullt fokus. Med tanke på vad KI uträttade mot Ferencvaros och hur överlägsna man är i den inhemska ligan så tycker jag att man är underskattade hos spelbolagen. Som jag ser det ligger ett kryss nära till hands här, vilket jag också tror att Häcken är ganska nöjda med att få med sig hem till returen. Mitt spel blir 1X till 2.08 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet- Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: 1X
Odds: 2.08
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 20:45, onsdag 26 juli 2023
TV:  Aftonbladet TV
Stream: