Speltips KI – Molde 8/8: Nordisk duell

Martin Efvergren Publicerat: 8 augusti 2023

Det färöiska succégänget KI Klaksvik ställs mot de norska mästarna Molde FK i den tredje rundan av kvalet till Champions League. Den första matchen spelas tisdag den 8 augusti 2023 med avspark kl 20:45.

KI – Molde

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

KI från Klaksvik är regerande mästare samt klara serieledare efter att halva nuvarande säsongen är spelad på Färöarna. Det är fina meriter, men det toppas ändå av det man har presterat så här långt i det här kvalet till Champions League.

I den första kvalrundan ställdes man mot det ungerska storlaget Ferencvaros och de flesta hade nog räknat med att det skulle ta stopp där. I det första mötet på hemmaplan lyckades dock KI hålla nollan i en mållös tillställning. Därefter stod man för en sensationell insats i Budapest då man vann med hela 3-0.

I den andra rundan var det sedan Häckens tur att utmanövrerade. Även här slutade första mötet på Färöarna mållöst och förra veckan kunde KI till slut vinna efter avgörande på straffar i en match som slutade 3-3 på Hisingen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tillknäppt

Molde FK säkrade sin femte titel i den norska Eliteserien i höstas, men inledningen på den här säsongen blev inte lika lyckad. Successivt har man emellertid höjt sig i stadig takt och formen kunde nu knappast vara bättre.

Man föll visserligen med 1-0 i det första mötet mot HJK från Helsingfors i CL-kvalet, men det är också lagets enda förlust på de tio senaste matcherna. Av dessa har man därutöver vunnit åtta och kryssat en. I returen mot HJK förra veckan kunde man alltså vända på steken efter att man gjort avgörande 2-0 i matchens slutminuter.

Trots KI:s skalper mot Ferencvaros och Häcken gäller man alltjämt som klara underdogs inför det här dubbelmötet. Inför den här första matchen på Färöarna gäller Molde som favoriter till omkring 1.65 gånger insatsen.

Att KI är ett lag att räkna torde nu stå klart för alla. Molde lär komma till den här matchen med respekt för sin motståndare och jag tror att det här kan bli en mer tillknäppt tillställning. De första matcherna i ett dubbelmöte brukar bli mer återhållsamma, i synnerhet KI:s båda hemmamöten mot Ferencvaros och Häcken. Mitt spel blir därför att det kommer göras under 2.5 mål totalt till 1.90 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet- Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.90
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 20:45, tisdag 8 augusti 2023
TV: 
Stream: