Speltips, Köln – Bayer Leverkusen 21/12: Väljer sida i derbyt

Spelbloggare Publicerat: 20 december 2016

Bayer Leverkusen presenteras som favoriter när de besöker lokalrivalen Köln på RheinEnergieStadion – rättvisande eller ej? Vi har en bestämd åsikt på den punkten.

Vad har hänt med Bayer Leverkusen från förra året, då de blev hyllade treor? 15 matcher in i serien nu och en anonym niondeplats, med ett rätt betydande avstånd upp till konkurrenterna i Europaområdet.

Känslan var att vindarna höll på att vända efter att slutspelsbiljetten i Champions League säkrats efter 3-0-vinsten över Monaco och därefter en fin 1-0-trea borta över Schalke 04. I slutet av förra veckan var det dock som att man var tillbaka på ruta ett – 1-2 i baken när Ingolstadt kom på besök till BayArena.

Mer positivt runt Köln, som visade framfötterna redan i fjol när en fantastisk slutspurt innebar att de fick upp huvudet på den övre tabellhalvan. Sjua är de placerade som just nu och såväl Frankfurt som Dortmund ovan har ett så pass litet försprång som på två poäng.

Det ser tunt ut på mittfältet för Köln, med spelare som Marcel Risse och Matthias Lehmann skadade samt Marco Höger avstängd – men även Leverkusen är skadeskjutna och har Charles Aránguiz borta efter att ha fått syna rött senast.

Köln undviker förlust

Derby! Det skulle vara oerhört moralstärkande för bådadera parter att kliva in i vinteruppehållet med en färsk trea inkasserad, framförallt i en match av denna dignitet. Så mycket mer än en vanlig serielunksfajt.

Oddssättarna vill få det till att Bayern München ska vara favoriter – bortaplan till trots. Rättvisande eller ej?

Vi menar – ej. Fifty-fifty eller Köln som knappa favoriter, det är mer rättvisande till verkligheten som den ser ut.

Bayer Leverkusen är alltså nia i tabellen och är för ärlighetens skull inte förtjänta av mer. Endast en av de fem senaste seriematcherna, 1-1-3, har vunnits och när man föll över Ingolstadt senast kändes det lite som att det var tillbaka på ruta ett efter två bra prestationer dessförinnan.

Nu har förvisso Köln inte vunnit på fyra matcher, men bara förlorat en av dessa och det har varit rätt knepiga uppgifter de ställts inför. På hemmaplan har inte en enda match förlorat, av sju möjliga, och då har bland andra RB Leipzig och Borussia Dortmund kommit på besök till RheinEnergieStadion.

Bra chans för Köln, men vi varnar för krysset…

Därför; Köln +0,25 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet vid oavgjort – spelas till 1,74 x smeten hos Bethard, som ni får 1 000 kronor i välkomstbonus hos

Speltips:

Speltips: Köln +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,74 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:00, onsdag 21/12
TV:  eurosporttva logo (TV-tablå)
Stream:  eurosportplayer logo comeontv logounibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: