Speltips Köln – Bayern Munchen 27/5: Mirakel krävs

Martin Efvergren Publicerat: 27 maj 2023

Mittenlaget FC Köln tar emot tabelltvåan FC Bayern Munchen i den sista omgången av Bundesliga. Matchen spelas lördag den 27 maj 2023 med avspark kl 15:30.

Köln – Bayern Munchen

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

FC Köln var ett tag ganska illa ute, men en stark avslutning på säsongen har tagit dem upp till en tionde plats i Bundesliga inför den sista omgången. Den placeringen gör att man inte har något av större värde att spela för i den här sista matchen mot ett titeljagande FC Bayern.

Kölns form är emellertid god då man endast har förlorat en av sina åtta senaste ligamatcher. Förra helgen spelade man 1-1 borta mot Werder Bremen och dessförinnan hade man två raka segrar. I sin senaste hemmamatch körde man över jumbon Hertha Berlin med 5-2 och i omgången innan vann man med 2-1 borta mot Bayer Leverkusen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

FC Bayern gör sitt jobb

Bayern Munchen har vunnit tio ligatitlar i rad, men nu ser den sviten ut att spräckas. Inför den här sista omgången är man två poäng efter Dortmund som tar emot ett Mainz som inte har något spela för. Förutsättningar ger att FC Bayern måste vinna samtidigt som Dortmund tappar poäng om de ska kunna ro hem sin elfte raka Bundesliga-titel.

Den här våren har inte utvecklat sig så som Bayern-ledningen hade önskat sig. Tränarskiftet då Thomas Tuchel tog över efter Julian Nagelsmann har inte gett någon omedelbart positiv effekt och nu krävs ett smärre mirakel om man ska kunna försvara ligatiteln.

Inför förra helgens hemmamöte mot RB Leipzig hade man tre raka segrar i ryggen och man fick också en bra start på matchen. FC Bayern hade ledningen med 1-0 i halvtid, men i den andra reste sig gästerna och vände till en 3-1-seger efter två sena straffmål.

Bayern Munchen har vänt, till synes, hopplösa lägen i den sista omgången förr, men det är inte mycket som talar för att man ska lyckas igen. För att ett formstarkt Dortmund ska tappa poäng hemma mot Mainz krävs någon form av mental kollaps.

Först och främst måste Bayern Munchen se till att vinna den här matchen och det bör man ha goda chanser att lyckas med då inte heller Köln har någon starkare drivkraft. Mitt spel blir FC Bayern -1.5 (asian handicap) till 1.80 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: FC Bayern -1.5 (asian)
Odds: 1.80
Bolag: Betinia
Spelstopp: 15:30, lördag 27 maj
TV: 
Stream:  viaplay logo