Speltips, Köln – Hertha Berlin 26/2: Vi väljer sida

Spelbloggare Publicerat: 25 februari 2016

Köln och Hertha Berlin ska göra upp om tre betydelsefulla pinnar på RheinEnergieStadion – och vi väljer att pricka in två tecken när ena sidan blivit för stora favoriter på förhand.

De här klassiska fredagsbataljerna är alltid härliga. Det här väntas bli en underhållande och jämn sådan – ett perfekt TV-val för den som sitter bänkad i soffan.

Det är tabellnian som tar emot trean – två parter som steppat upp och vuxit en del från fjolåret, i synnerhet Hertha som gått från att ha varit på mållinjen att trilla ur Bundesliga, till att nu ha en direktbiljett till nästkommande upplaga av Champions League i fickan. En fenomenal utveckling har de gjort.

Köln i sin tur; de hittas i mitten av tabellen, men har fortfarande kontakt med konkurrenterna som huserar i Europaområdet. Så lite som fem pinnar skiljer upp dit, så det är långtifrån en omöjlighet att det i alla fall kan bli på tal om en biljett till Europa League.

Blir tätt och jämnt

I min bok är det här en helt öppen fajt på förhand – den kan sluta exakt hur som helst. Därför känns oddsen på 1×2-marknaden lite oschysst fördelade i och med Kölns förhållandevis stora favoritskap.

Hertha imponerar främst på hemmaplan, men håller helt okej standard även på resande fot; är stabila och visat att de kan ställa till det för vilka som helst i serien. 4-2-5 är ett helt okej bortafacit – färre än hälften av matcherna förlorade.

Blir ofta tajta tillställningar när Köln spelar på hemmaplan och 4-3-3 är deras seriefacit. Formen är lite halvdan med endast en vinst på de fem senaste matcherna. Hertha har också tappat lite fart, men å andra sidan har det bara blivit en torsk på de fem senaste. Senast 1-1 hemma mot Wolfsburg – en helt okej prestation, även om man var lite illa ute under perioder.

Intressant statistik är att Hertha inte förlorat ett enda av de fem senaste inbördes mötena, varav tre vunnits. Detta under perioden 2012-2015.

Inte de bästa truppbeskeden för Hertha och senast in på frånvarolistan är mittfältspjäsen Vladimir Darida. Värden saknar deras näst bästa målskytt i Simon Zoller – i hans frånvaro förloras viss udd.

Hertha Berlin +0,5 mål (asian handicap) – detsamma som dubbelchansen X2, fast med bättre odds – hittar vi till 1,83 x smeten hos 10Bet och det känns som ett helt okej spel.

Speltips:

Speltips: Hertha Berlin +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: 10Bet (Unik: 1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:30, fredag 26/2
TV:  eurosporttva logo (TV-tablå)
Stream:  eurosportplayer logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Köln 2,10 betway logo
Oavgjort 3,40 betsafe logo
Hertha Berlin 4,00 betsson logo
Över 2,5 mål 2,35 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Under 2,5 mål 1,65 redbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: