Speltips Köpenhamn – AaB 18/7: Press att vinna

Axel Sjödin Publicerat: 18 juli 2021

FC Köpenhavn gästas av AaB på Parken i den första omgången av den danska Superligaen.

Köpenhamn - AaB

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är ett FCK med stora förväntningar på sig som tågar in på Parken under söndagseftermiddagen då det är dags för säsongspremiären av Superligaen. Det är såklart alltid stora förväntningar på FC Köpenhamn, men de har nu under två raka säsonger inte riktigt varit nära på att vinna titeln och istället gick den till stadsrivalen Bröndby som med en poängs marginal slog Midtjylland förra säsongen.

Den här säsongen förväntas FCK att vinna och det har varit en hel del förändringar i truppen för att försäkra sig om detta samtidigt som nya värvningar är att vänta under sommarens gång. Mathias Jörgensen, Mustapha Bundu och Nicolaj Thomsen är alla borta och istället har duon Kevin Diks och Kamil Grabara hämtats in från AGF tillsammans med mittbacken David Khocholava.

Den enda spelaren som Köpenhamn får klara sig utan i premiären är Victor Nelsson, men de har haft flera spelare borta under försäsongen vilket gör att de kanske inte är så samspelta som hade önskats inför premiären. Nicolai Boilesen, Karl-Johan Johnson och Jonas Wind var dessutom alla borta med landslaget i Danmarks EM-succé som tyvärr tog slut i semifinalen, vilket gör att de inte kunnat delta i laget träning i säsongsupptakten.

Flera motgångar för AaB

Ålborgsklubben hade ingen lyckad säsong i fjol då de hamnade på en niondeplats i det ordinarie ligaspelet men senare åtminstone toppade tabellen i nedflyttningsstadiet. AaB:s projekt med sin spanska huvudtränare Marti Cifuentes har varit ett skakigt sådant då klubben haft väldigt ojämna resultat.

Det bådar inte heller gott för AaB då de tappat två av klubbens bästa spelare inför säsongen. Svenska Oscar Hiljemark är en av dessa som lägger fotbollsskorna på hyllan efter att under en längre period ha varit skadedrabbad. Istället har han dock skrivit på ett kontrakt som assisterande tränare i klubben så han kommer stanna men inte kunna hjälpa dem på plan.

Det andra tappet är publikfavoriten Lucas Andersen som också han dragit på sig en allvarlig skada och det är tveksamt ifall han kommer kunna spela alls under den kommande säsongen. De har gjort ett par unga spännande värvningar så som Louka Prip från FC Horsens, men inget som kan ersätta Hiljemark och Andersen direkt.

Ett fulltaligt Köpenhamn på Parken kommer med all förmodan att bli numret för stort och Köpenhamn bör kunna inleda säsongen som förväntat. Ett rakt spel på FCK här för 1.73 hos Mr Green är alltså det som spelas här.

  Rygga spelet hos Mr Green – Hämta 100 kr freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Köpenhamn vinner
Odds: 1.73
Bolag: Mr Green
Spelstopp: 16:00
TV:  viaplay logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: